Vádemelések békésiek ellen - ügyészségi hírek


Súlyos testi sértés kísérlete miatt egy 48 éves békési nővel, míg közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 67 éves békési férfivel szemben emel vádat a Békési Járási Ügyészség:

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetlen előéletű békési nővel szemben, aki élettársa édesapját bántalmazta.

 

A nő 2021. október 06-án, a kora délutáni órákban békési lakóhelyükön szóváltásba keveredett az élettársa ittasan hazatérő édesapjával. A nő a vita hevében az udvaron felkapott egy féltéglát és azzal közepes erővel megütötte a 73 éves férfit a bal arcfelén, aki az ütés hatására arccal előre a földre zuhant. Az idős sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos-zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a támadott testtájékra, valamint az elkövetés eszközére és módjára reális esélye volt egy súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének, annak elmaradása csak a véletlenen múlt.

 

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 67 éves büntetlen előéletű békési férfival szemben, aki kerékpárral okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet.

 

Az idős férfi 2019. június 19-én, a délelőtti órákban kerékpárt vezetve közlekedett a Békés lakott területén, a Szarvasi u. 1. szám alatt lévő áruház épülete mögötti parkolóban. Haladása közben a parkoló úttestének bal oldaláról úgy haladt fel a Korona utcát és a Szarvasi utcát összekötő névtelen úttestre, hogy eközben nem biztosított elhaladási elsőbbséget a névtelen út úttestjén neki balról jobbra ugyancsak kerékpárt vezetve közlekedő nőnek, és összeütköztek. A baleset következtében az akkor 65 éves sértett elesett, és 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett.

 

A terhelt megszegte a KRESZ 24.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely szerint az úttest széléről elinduló, a várakozóhelyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!