Mestervizsgával a versenyképes tudásért!


Ezzel a címmel hirdeti meg a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022-ben a mestervizsgákat.

Jelentkezni április 30-ig lehet személyesen és levélben a kamaránál Békéscsabán, a Penza ltp. 5. sz. alatt. A mestervizsgákról részletesebben a kamara www.bmkik.hu oldalán illetve +36-30-590-0088-as telefonon lehet tájékozódni.

 

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022. év júniusában autószerelő, festő, fodrász, gázszerelő, kézápoló, kőműves, pincér és speciális lábápoló szakmákban tervez elsősorban mestervizsgát szervezni. Az igények alapján akár további, a kamara honlapján megtalálható 35 szakmában is szervezhető mestervizsga. A mesteri cím megszerzése nem csak presztízstöbbletet jelent, de egyes szakmáknál a tevékenység önálló gyakorlásának (vállalkozóként történő végzésének), illetve adott munkahelyeken a szakmai tevékenység irányításának feltétele is.

A mesteri cím a szakma magas szintű gyakorlati művelésének hivatalos elismerése

Idén az önköltséges vizsgák mellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 80 %-ban támogatott mesterképzésen való részvétel feltételei alább olvashatóak.

 

A TÁMOGATOTT MESTERKÉPZÉS CÉLJA: a duális képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése.

A TÁMOGATOTT MESTERKÉPZÉSBE BEVONHATÓK KÖRE: elsősorban a duális képzésben szakképzési munkaszerződés, illetőleg tanulószerződés vagy együttműködési megállapodás keretében részt vevő duális képzőhelyen nyilvánított gyakorlati oktatók.

Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatóak a támogatott mesterképzésbe és vizsgáztatásba, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által kötelezettséget vállalnak arra, hogy gyakorlati oktatói tevékenységüket a mestervizsga letételét követően haladéktalanul megkezdik.

Ebben az évben a mestervizsgára 2022. április 30-ig lehet a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál jelentkezni. A mestervizsgán való részvételi igényeket a bejelentkezés sorrendjében, illetve a kialakult csoportlétszámok alapján tudjuk figyelembe venni. Ha a jelentkező nem nyeri el a támogatást, vagy nem kíván élni a támogatás lehetőségével, önköltséges áron csatlakozhat a mesterképzéshez és mestervizsgához.

Amennyiben részt kíván venni a mesterképzésen és mestervizsgán, az erre vonatkozó részletes leírást és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján (Hiba! A hiperhivatkozás érvénytelen.) megtalálható kinyomtatható formában, postai úton vagy személyesen legyen szíves eljuttatni a kamara címére 2022. április 30-ig! (5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. „Mestervizsga jelentkezés”).

 

Ha egyéb kérdés merül fel a mestervizsgával kapcsolatosan, akkor a 66/324-976 vagy a 30/5900088 telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot a mestervizsga ügyintéző kollégával.

Engedélyszám E/2021/000080 Nyilvántartási szám B/2020/000685

 

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!