Dankó Béla Fehérgyarmatra és Tiszabecsre szállította az adományokat


A segítség jelentős részét Békésen adták össze a Szegedi Krisztina, Tóth-Kürti Szabina és Serfecz Dávid által koordinált akció során, aminek egy részét segítettek célba juttatni ma.

 

Nagyon sokan álltak a kezdeményezés mellé, és nekik köszönhetően ruhát, pelenkát, popsitörlőt, kozmetikai és tisztálkodási szereket, nélkülözhetetlen dolgokat adhatták át a sok menekültet fogadó Fehérgyarmaton.

 

Kamutiak és kondorosiak is segítették a pénteki utat, amelynek során következő állomásuk Tiszabecs volt.

 

A településre élelmiszeripari alapanyagokat és tartós élelmiszereket, így Szabó István kamuti termelőnek köszönhetően három mázsa hagymát, valamint lisztet, konzerveket szállítottak egy iskolai konyhára, amely menekülteknek főz.

 

A határnál nagyon sok Békés megyei emberrel is találkoztak, akik önként, saját szabadidejüket áldozva érkeztek segíteni.

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő ezúton is köszöni az adományokat, az összefogást, az odafigyelést és a sok szervezőmunkát!

 

Mint közösségi oldalán írta, rengeteg tragikus sorsot, szétszakadt családokat ismerhettek meg. Számukra minden segítség rengeteget jelent.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!