Egy góllal alul maradtunk


Megjelent: 2022 Március 6. ( Vasárnap ) 11:57
Módosítva: 2022 Március 6. ( Vasárnap ) 18:16
Visszavágott az őszi békési győzelemért a Salgótarján, ugyanis elmaradt a békési pontszerzés az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság Keleti csoportjának hazai rangadóján. A viharsarki gárda az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a hozzá hasonlóan dobogón álló Salgótarján ellen maradt alul minimális különbséggel. Mindez annyiból lehet bosszantó, hogy az eredményt magukkal viszik a felek a rájátszásba.

Optimum Solar-Békési FKC–Salgótarjáni SKC 24–25 (13–14)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.
Békés: BORBÉLY 1 – Hrabák 4, Haszilló, Laufer 1, Árpási 1, Szász 6 (1), Fedor 4. Csere: Takács (kapus), Lele 6, dr. Czina, Varsandán 1, Kiss R., Osgyán, Kohlrusz. Edző: Padla József. 
A Salgótarján legjobb góldobói: Dancs 7, Csuka 5 (1).
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/1, ill. 1/1.

Dávid, Mezei és Kiss Olivér különböző okok miatt kihagyni kényszerült ezt a bajnokit a békésieknél. Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, néhány perc elteltével több góllal járt ellenfele előtt. A folytatásban a salgótarjániaknak sikerült kihasználniuk a házigazdák védekezésben elkövetett hibáit, és előbb egalizáltak, majd a vezetést is átvették (13. p.: 5–6). Eredményesen őrizte minimális fórját vendéggárda, a játékrész hajrájában Hrabák találatai is csak arra voltak elegendőek, hogy minimális maradjon a különbség a felek között.

A második félidőt jobban kezdte a nógrádi alakulat, bár ehhez az is hozzájárult, hogy a hazaiak támadójátékába változatlanul sok hiba csúszott. A 41. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között (16–19). A folytatásban megrázta magát a békési csapat, amely Borbély védéseinek, valamint Lele és Fedor találatainak köszönhetően, egy hatos szériával a 48. percre átvette a vezetést (22–19). A nyerőnek tűnő helyzetben bosszantó hibákat vétettek a házigazdák, és az eladott labdáknak, illetve a kihagyott hétmétereseknek köszönhetően ismét hátrányba kerültek (59. p.: 23–25). A legvégén egygólos vendég vezetésnél támadhattak a döntetlenért, azonban nem jártak sikerrel.
 – Igazi rangadót hozott a mérkőzés, amelyen a sok kihagyott helyzet és hétméteres megbosszulta magát. A második félidőben sikerült fordítanunk, azonban a koncentrációnk ismételten kihagyott, ennek következtében szenvedtünk vereséget. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

Az alapszakasz utolsó fordulójában az Orosháza csapatát fogadjuk március 12.-én szombaton 18 órától.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kézilabda