Drága Hölgyek!


Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselőjének köszöntője

A Nőnaphoz közeledve az ünnepi alkalom, sőt maga az általunk, férfiak által ünnepelt, általunk oly’ nagyon tisztelt hölgyek állnak a figyelmünk középpontjában és a hozzájuk kapcsolódó, feléledő emlékeink, érzéseink teszik ezt a napot számunkra is különlegessé. Az élethelyzetek sora, a közös pillanatok, melyekben Önökkel hölgyekkel találkozunk, melyekben Önökkel egy közösséget alkotunk életünk során születésünktől kezdve, végtelen és egy csodálatos, páratlan mozaik.

 

Férfiként gyakran hangoztatjuk, hogy a nők életünk elmaradhatatlan kísérői, támaszai és hiszem, hogy a nemzetközi nőnap éppen arra hivatott, hogy az ezért érzett hálánkat, köszönetünket nyilvánvalóvá tegyük a megkülönböztetett figyelem jegyében.

 

Nőnap alkalmából, mikor megállunk Önök előtt, a teremtett világ rajtunk kívül álló, kétségtelenül szebbik, vagy mondjuk ki őszintén: legszebbik fele előtt hajtunk fejet. Tesszük ezt úgy, hogy valójában csak reméljük, hogy egyszer megérhetjük, miben áll a női lélek varázsa és csodája.

 

Mert ma, 2022 tavaszán, bármennyit is tudunk a világról, amikor molekulák és galaxisok között szárnyal a tudomány, a nő, a női lélek ereje, varázsa még mindig maga a titok. A titok, melynek bűvöletében megszületve, felcseperedve, kiteljesedve, időnként megpihenve, éljük mindennapjainkat férfiként. Egy biztos: végig tekintve az emberi életet, egyértelmű és kétség nélküli: hogy Önök, hölgyek nélkül nem érne semmit a lét.

 

Minden tettért, érzésért, mosolyért, szóért és megannyi felsorolhatatlan szép dologért mondok ma tiszta szívből köszönetet. Isten éltesse kedves mindannyiukat!

 

Dankó Béla

országgyűlési képviselő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!