Húsz menekült érkezett péntek este Békésre


Megjelent: 2022 Március 12. ( Szombat ) 18:08
Módosítva: 2022 Március 13. ( Vasárnap ) 09:14
A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója és a Pünkösdi Egyház Szeretetszolgálata jelenleg már 253 Ukrán menekültnek nyújt, szállást és ellátást, ebből 20 főnek, 16 gyermeknek és 4 felnőttnek Békésen, a Jantyik utcai befogadó ponton.

 

Hírportálunkat Surman László Missziós igazgató tájékoztatta az aktuális helyzetről kérve minden jóérzésű embert a további támogatásra.

 

 

A napokban Kis Istvánnal a szeretetpontok országos koordinátorával vett részt egy menekültügyi egyeztetésen, a találkozó célja, az volt, hogy országos képet kapjon az egyház vezetése arról, hogy hogyan és miben tud leginkább hatékonyan segíteni ebben a helyzetben

 

Sztojka Attila kormánybiztos és Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár asszony a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióját kérte fel a cigány menekültekkel kapcsolatos koordinációra.

 

A SZERETETSZOLGÁLAT jelenleg Nyírvasváriban 12főt,  Kemecsén 12főt, Verpeléten 12főt, Hajdúhadházon 18főt, Mátészalkán 15főt, Nyírkátán 4főt, Csenger 14főt,  Kótaj 14főt,  Demecser 12főt,  Békés 20 főt lát el, összesen 133főt, a Pünkösdi Egyház Szeretetszolgálata 2 helyszínen 120főt lát el, így egyházi szinten összesen 253 főnek nyújt jelenleg szállást és ellátást.

 

Surman László hírportálunknak elmondta, csodálatos látni munkatárasaik, önkénteseik szolgálatát, hogy mindent megtesznek azért, hogy a menekültek szükségeit betöltsék.

 

Rendszeresen tartanak imaórákat, istentiszteleteket is.

Úgy tapasztalják, problémát jelent, hogy megjelent az emberkereskedelem, amire a szolgálatok folyamatosan felhívják a figyelmet.

 

A menekültek elsősorban gyerekek és nők.

 

Pénteken este Budapestről kapott Surman László segélyhívást, hogy szükség lenne egy 20 fős csoport számára szálláshelyet találni. A csoport összetétele 16 gyermek és 4 felnőtt. Lehetőségként Békésen a Jantyik utcai ingatlan tűnt megoldásnak, ugyanis a többi befogadópont ennél csak kisebb létszámmal tud működni a csoport pedig a gyerekek száma miatt, szeretett volna együtt maradni.

 

Így az éjszaka vonattal Békéscsabára utaztak, ahonnan Krizsanyik Győző, Nagy Jenő,  Aarne Törmänen és Gavra Róbert segítségével eljutottak a Jantyik utcai befogadópontra.

 

Továbbra is várja a pénzbeli segítséget a szeretetszolgálat 11733003-27310917 számú számlájára. A megjegyzés rovatba kérjük, írják be hogy "Ukrán".

 

Valamint Békésen a Táncsics Mihály u. 1 szám alatti szeretetponton  adományokat várunk, tartós élelmiszert, tisztasági felszerelést lehetőség szerint.

 

Surman László ezúton is megköszönte az eddig felajánlott támogatásokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!