Két gólos vereség az Orosháza ellen


Orosházi sikerrel zárult az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság megyei rangadója, amellyel az alapszakasz is véget ért. A házigazda békésiek a félidőben hiába vezettek még 5 góllal, szünet után fordult a kocka és a vendégek mindkét pontot begyűjtötték. Az OFKSE így 9, a BFLC pedig 8 pontot visz magával a felsőházi rájátszásba.

Optimum Solar-Békési FKC–Orosházi FKSE-Tokai 28–30 (18–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán.
Békés: TAKÁCS 1 – Hrabák 2 (1), Haszilló 2, ÁRPÁSI 7, Varsandán 1, dr. Czina, MEZEI 9 (3). Csere: Kiss O. (kapus), Lele 2, Laufer 1, Kohlrusz 2, Osgyán, Kiss Róbert 1, Fedor. Edző: Padla József.
Orosháza: Pajkó – Kecskés 5, Kovács B. 2, TÓTH K. 9, Antal, Kiss Roland, Németh L. 6 (5). Csere: MAJDÁN 1 (kapus), Molnár S. 1, Pásztor, Takó 3, Döme 3, Mihály, Molnár G. Edző: Kovács Attila.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc + Döme az 59. percben kizárva. Hétméteresek: 5/4, ill. 5/5.

Az orosháziak kezdték a gólgyártást, de azután hamarjában fordított a Békés, az 5. percben Árpási találatával már 3–1 volt a házigazdáknak. A folytatásban is a vendéglátók voltak eredményesebbek, negyedórányi játék után Mezei hétméteresével 5 találattal jártak előrébb (11–6). A vendégek sokat hibáztak támadásaik során, próbálkozásaik rendre Takács kapusban akadtak el, és a védelmük sem volt túlságosan acélos. Ennek eredményenként a hazaiak megérdemelt előnnyel térhettek pihenőre.
A térfélcserét követően feljavult az orosháziak játéka. Zárkózni kezdtek, és a 40. percben Döme révén egalizálni tudtak (19–19). Ebben nagy szerepe volt Majdán kapusnak is, aki több ziccert hárított. Nem lankadtak a vendégek, a 44. percben Tóth Károly találatával már ők jártak előrébb (20–21). Egy ideig fej-fej mellett haladtak a riválisok, de békésiek kisebb hullámvölgyét kihasználva 3 góllal megléptek a látogatók (53. p.: 23–26). A hazaiak nem törődtek bele a sorsukba, nagyot küzdve Kohlrusz révén egy gólra visszakapaszkodtak az utolsó minutára, a végszó azonban Kecskésé volt, aki beállította a végeredményt.
Padla József: – A második félidei mattolt támadójátékunk és az abból eredő rossz visszarendeződés következtében pár perc alatt megfordult a mérkőzés. Olyan hibákat vétettünk, melyek miatt nem maradt esélyünk a pontszerzésre. Köszönjük a szurkolóink biztatását, sok sikert mindkét csapatnak a folytatáshoz.
Kovács Attila: – A két félidő szöges ellentétben állt egymással. A másodikban feljavult a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is, ez volt a sikerünk titka. Gratulálok a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!