Átadták a Nefelejcs Díjat - teljes képsorozat


Megjelent: 2022 Március 19. ( Szombat ) 18:07
Módosítva: 2022 Március 21. ( Hétfő ) 14:24
A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület 2022-ben Liptákné Szabó Zsófiát, Őriné Apáti Annát és Vári Lászlót részesítette az egyesület által alapított Nefelejcs Díjban.

 

Az díjátadó ünnepséget 2022. március 19-én tartotta az egyesület a Békési Galériában, melyet Dankó Béla országgyűlési képviselő nyitott meg. A Nefelejcs Díjat 2009-ben alapította az egyesület, azóta lehetőség szerint minden évben odaítélik azon személyek számára, akik az egyesület alapszabályában meghatározott célok mentén, Békés oktatás és nevelésügyében, valamint kulturális életében kimagasló, példamutató tevékenységet végeznek.

 

A díjat hölgyek esetében egy nefelejcs virágmotívummal ellátott aranymedál, míg urak esetében egy zsinóros mellény szimbolizálja, amely mellé a díjazottak díszoklevelet kapnak. Az egyesület titkos szavazással választja meg a díjazottakat.

 

2022-ben Nefelejcs Díjban részesült:

 

Liptákné Szabó Zsófia. A közel 40 éves óvodapedagógusi pályán eltöltött idő alatt munkáját mindig a gyermeki személyiség tisztelete, elfogadása jellemezte. Ugyanakkor mindig tudatosan és következetesen képviselte az óvoda, a gyermekek érdekeit és a szakma presztízsét. A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde nevelőtestületének kiemelkedő, meghatározó tagja. A pályakezdőket legjobb tudása szerint mentorálja. Hivatását mindig példaértékűen, maximális odaadással gyakorolta. Szeretettel, odaadással gondozza, neveli, tanítja a rá bízott kisgyermekeket.

 

Őriné Apáti Anna. 1987 októbere óta dolgozik az oktatás területén. Pályája szülővárosához, Békéshez köti, ahol a 2. Számú Általános Iskolában, majd a Németh László Kollégiumban tevékenykedett. 1997-től az akkor még 1. Számú Általános Iskolában, ma a jelenlegi Reményhír Intézményben aktív tagja a tantestületnek. 2012-ben szakvizsgázott a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán olvasás-szövegértés értékelés területen, 2014-ben mesterpedagógusi minősítést szerzett. A szabadidő-szervezés keretében minden évben bérletes színházlátogatásokat szervez, segíti az iskolai kirándulások lebonyolítását, pályázatok megvalósítását. Kiemelkedő szerepe van az olvasás megszerettetésében. A Madzagfalvi Hétpróba aktív közreműködője.

 

Vári László. Budapesten, a Kandó Kálmán Főiskola műszaki tanár szakán szerzett diplomát 1978-ban. A békési 1. számú, később Eötvös József, majd Reményhír Általános Iskolában kezdte el pedagógusi hivatását. Kiemelkedő volt munkássága testnevelőként is, tanulóiból alakult ki a városi kézilabda felnőtt csapatnak az utánpótlás csapata, amely akkoriban a megye egyik legjobb csapatának számított. 2000-ben második tanári diplomáját is megszerezte, azóta számítástechnika, majd informatika tanárként dolgozott, mind a gyerekeket, mind kollégáit nagy türelemmel és empátiával vezette be ebbe a világba. Oktató programokat készített „Magyar tudósok és feltalálók”, „Békés város védett értékei”, „Magyar irodalom jelentősebb személyei az általános iskolai oktatásban”, „Békés megye múzeumai és kiállítóhelyei”. Pedagógus munkája elismeréseként megkapta a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, majd a Németh László-díjat.

 

Az egyesület valamennyi díjazott részére műsorral kedveskedett, így fellépett a rendezvényen Bodoczki Júda és Lakatos Rudolf, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Bóbita Tagóvodájának Pillangó csoportja, a Reményhír Intézmény Alapfokú Művészeti Iskolájának gitárcsoportja, Reszelő Zoltán, valamint Okányi - Szántó Kitti és Okányi Mihály, a Belencéres Néptáncegyüttes művészei.

 

Gratulálunk!

Tételek: 1 - 20 / 40 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


díjátadó