Sajtóközlemény


Végre együtt

A tervezett rendezvények száma tucatnyi és széles érdeklődésre számíthat, ami kiemelten fontos a járvány csendesedő szakaszában. Most nagyon fontos és sürgős dolga minden tettre kész civilnek és civil szervezetnek, hogy felélessze azt a közösségformáló és összetartó tevékenységét, amely elengedhetetlen egy város szellemi, kulturális, társadalmi és hitéletének működtetésében. Márpedig Békés éppen erről volt híres, a település arculatát és a város lelkét adó és életben tartó civil sürgés-forgásról.

A fentebb említett pályázati lehetőség éppen ezt a célt szolgálja, ezt az űrt segít betölteni. A vírus okozta járvány megviselt mindannyiunkat, nagyon sokan panaszkodnak az elzártság okozta lelki sebek miatt is, és rengeteg a szorongó ember, akiknek elemi fontosságú a közösségi létben való regenerálódás, gyógyulás, ha egyszerűen akarunk fogalmazni: az ablakból való kiintés helyett a kézfogás és a hozzá csatolt szembenézés és mosoly.

Ezt a magasztos célt igyekszenek szolgálni a pályázat végrehajtói, akiknek felajánlotta önzetlen segítségét - tekintettel a szervezésben való jártasságára - a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) békési szervezete is.

A tervezett rendezvények pontos helyszínét és időpontját folyamatosan közölj majd, ahogy sikerült egyeztetni az előadókkal és ahogy sikerült beilleszteni az eseményeket a városi programok közé. Addig is ízelítésül néhány téma és név: Dr. Esiobu Anayo Augustus (Ágoston atya), Dr. H. Kovács Eszter a nehéz lelki helyzetek megoldásáról, Dr. Osztie Zoltán a demográfiai kérdések magyar megoldásáról, a Fejes házaspár a Bétazenről. De folyamatban van Dr. Csókay András, Marosán Csaba kolozsvári színész, Szikora Róbert, Meister Éva és Dévai Nagy Kamilla, Mészáros János Elek, Dr. Ferencz Csaba és Dr. Ferencz Orsolya, valamint Balogh Zoltán meghívása is. A rendezvények magukba foglalják majd a KÉSZ Sursum corda és a KÉSZ díjának átadását is, és sorra kerül a tavaly elmaradt 20 éves születésnap megünneplésére is.

A szervezők izgalommal készülnek a rendezvény sorozatra és szeretettel hívnak máris minden kedves érdeklődőt.       

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!