Megnyílt a Digitális Tudásközpont


Az egykori MHSZ és későbbi Békési Civilház mától a legmodernebb technológiáknak ad otthont. Robotmodellezés, VR sisakok, 3D nyomtatók és minden csúscstehnológia kipróbálható helyben.

A Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrejött a Digitális Tudásközpontot Békésen, amelyet az átadást követően a Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. üzemeltet majd.

Robotika, virtuális valóság, automatizáció, mesterséges intelligencia – a XXI. század legmodernebb vívmányai, amelyeket hamarosan testközelből ismerhetnek meg a Békésről és a régióból érkező érdeklődők.

Az elsősorban iskolás korú gyermekeket és a fiatal felnőtt korosztályt célzó oktatási és szórakoztató központ a digitalizáció világába vonja be a fiatalokat.

 

A már működő Digitális Jólét Program Pontok (DJP Pontok) tapasztalatait felhasználva 2022-ben 6 vidéki városban (Békés, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Oroszlány és Veszprém) Digitális Tudásközpontok létesülnek, amelyek felszerelését, kialakítását, szakmai támogatását és koordinációját a Digitális Jólét Program látja el. A beruházás értéke összesen 2,4 milliárd forint.

A fotón: Kálmán Tibor polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő a tudásközpont jelképes kulcsával, melyet már egy ipari 3D nyomtatóval készítettek a helyszínen. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!