Győzelemmel kezdtünk a rájátszásban


Győzelemmel rajtolt a Békési FKC az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásában, melynek során a Keleti és a Nyugati csoport első öt helyezettje csatázik a bajnoki címért. Padla József alakulata a nyitányon hazai környezetben múlta felül a füredi akadémia veszprémi „tagozatát”.

Optimum Solar-Békési FKC–BFKA Veszprém 31–27 (19–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.
Békés: Kiss O. – Osgyán, Haszilló 2, LAUFER 3, Árpási 3, MEZEI 9 (4), NOVÁK 3. Csere: BORBÉLY, Takács (kapusok), Fedor 2, Lele 1, dr. Czina, VARSANDÁN 4, KISS R. 3, Dávid 1, Hrabák. Edző: Padla József. A Veszprém legjobb góldobói: Dobi 11, Pergel 4, Szabó T. 4.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hazaiak első három találatára érkezett válasz az akadémisták részéről, azután a támadásban kevesebbet hibázó békésiek Mezei vezérletével 2-3 gólos előnyre tettek szert. A 11. percben 10–6-os állásnál időt kértek a veszprémiek, ezzel sikerült kizökkenteniük a vendéglátót, amely 9 percen át nem talált a kapuba. A védőmunkával azonban nem volt probléma, illetve a másik oldalon is bejöttek a hibák. A különbség ennek megfelelően tovább növekedett, a félidő utolsó harmadában volt időszak, amikor nyolcra duzzadt.
Szünet után hatékonyabb támadójátékkal rukkoltak ki a látogatók. A 39. percre négy gólra megközelítették a békésieket (22–18) , de azután a félidő közepére Borbély védései révén visszaállt a házigazdákra nézve megnyugtató különbség (48. p.: 29–22). A veszprémiek nyitott védekezésre tértek át, ami megzavarta a békésieket. Újabb 8 perces gólcsendjüket kihasználva 3 találatra feljöttek, ennél jobban azonban nem tudták veszélyeztetni a házigazdák magabiztos győzelmét.
 – Nagyon örülünk a hazai győzelemnek, amire az elcsúszó kezdés miatt picit ugyan tovább kellett várnunk, de kiemelkedő csapatmunkánknak köszönhetően sikerrel jártunk. Köszönet járt a szurkolóinknak a biztatásért! – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

 

 

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!