Tavaszi nevelési értekezlet a Hepp-iskolában


Megjelent: 2022 Április 4. ( Hétfő ) 13:51
Módosítva: 2022 Április 5. ( Kedd ) 10:18
Intézményünkben 2022. március 26-án tartottuk a tavaszi nevelési értekezletünket, melynek aktuális témája volt.

A szülőföldhöz való kötődés és annak kialakítása tanulóinkban olyan feladata minden pedagógusnak, mely túlmutat a tanítási órák keretein és sokszor felöleli a tanórán kívüli foglalkozásokat is. A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde tagóvodáival évek óta együttműködési megállapodás alapján éves munkaterveink összehangolásával keressük az utat az óvoda – iskola átmenet megkönnyítésére. Ebben a tanévben a Teleky utcai Tagóvodával  szervezünk és valósítunk meg közös programokat. Vendégeink között tisztelhettük Béres Istvánnét a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde vezetőjét és a tagóvodák vezetőit is.

Nevelési értekezletünknek két előadója volt:

Dr. Fábián Judit, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület képviseletében, akinek előadása a "Fejezetek Békés helytörténetéből" címet viselte és Dr. Hepp Ferenchez kapcsolódó helytörténeti vonatkozásokkal ismertette meg a hallgatóságot.

Valamint Liptákné Öreg Anikó a Teleky utcai Tagóvoda vezetője, aki mesterprogramját ismertette, mely gyakorlati formában mutatta be a szülőföldünkhöz való kötődés kialakítását a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde tagóvodáiban. Az előadások informatív és gondolatébresztő jellegűek voltak, melyeket rövid értékelés és szakmai beszélgetés követett.

Terveink szerint a helytörténeti előadást (a későbbiek során) intézményünk felsős tanulóival is megismertetjük.

Tételek: 1 - 20 / 31 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!