Békés megye összefog!


A Covid járvány után az ukrajnai menekülteknek segít a Békés Megyei Önkormányzat kezdeményezése - jelentette be Zalai Mihály, a képviselő-testület elnöke.

A „Békés megye összefog!” oldalt a COVID járvány kezdetén, 2020. év első felében indította el a Békés Megyei Önkormányzat azért, hogy összekapcsolja mindazokat, akik segítséget szeretnének nyújtani és a pandémia kapcsán bármiféle segítségre szorulnak.

A Békés Megyei Védelmi Bizottság javaslata és felkérése alapján újraindították az oldalt az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt. Segíteni szeretnének mindazoknak, akik otthonukat hátrahagyva Ukrajnából Magyarországra, vagy azon belül Békés megyébe érkeznek, de fontosnak tartják azok támogatását is, akik Kárpátalján maradtak.

A „Békés megye összefog!” weboldal létrehozásának az elsődleges célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az adakozás fontosságára. Továbbá céluk volt, hogy generálják és irányítsák a felajánlásokat, mindezzel elősegítve a jótékonysági szervezetek működését.

A „Békés megye összefog!” oldal információt nyújt mindazoknak, akik a háború elől menekülőkön segíteni szeretnének. Összegyűjtötték a karitatív szervezetekkel egyeztetve, hogy a menekültek ellátásában milyen anyagi, tárgyi vagy szolgáltatásbeli segítségre van szükség. A weboldalt felkeresve kiemelten közölik azokat a segítségkéréseket, amelyek az adott időszakban a legfontosabbak. Szándékunk szerint összekötik a felajánlásokat és azokat a szervezeteket, amelyek el tudják azt juttatni a rászorulóknak - nyilatkozta hírportálunknak Zalai Mihály elnök. 

BÉKÉS MEGYE ÖSSZEFOG - A WEBOLDAL ITT ÉRHETŐ EL

Együttműködő segélyszervezetek:

Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Magyar Református Szeretetszolgálat

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezet

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!