Alul maradtunk Budaörsön - videoval


Forrás: Békés Tv
Megjelent: 2022 Április 3. ( Vasárnap ) 18:30
Módosítva: 2022 Április 11. ( Hétfő ) 12:34
Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszása második fordulójában a listavezető Budai Farkasok otthonában szenvedett „vállalható vereséget” a Békési FKC együttese.

Padla József edzőnek csupán egy első félidei hullámvölgy miatt lehet hiányérzete, amiből ugyan „felállt” a csapata, de mindez túl sok energiájába került.

Budai Farkasok–Optimum Solar-Békési FKC 28–25 (15–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budaörs, 180 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Békés: Takács – Hrabák 3, Haszilló 2, Laufer, Mezei 4, Árpási 1, Fedor 2. Csere: BORBÉLY (kapus) 1, Szász 5, Varsandán 2, Osgyán, Kiss R., Kohlrusz, LELE 5, dr. Czina, Dávid. Edző: Padla József. A Budai Farkasok legjobb góldobói: Nourelden 8, Kecskeméti 5, Oláh 4.
Kiállítások: 8 perc + Németh a 43. percben kizárva, ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

A kezdeti gólváltások után a hazaiak kaptak előbb lábra, pontosabb befejezésekkel a 8. percre 5–2-es előnyre tettek szert. A folytatás sem a vendégek elképzelései szerint alakult, akik főként a támadásokban hibáztak sokat. Volt egy 9 perces rossz periódusuk, amikor képtelenek voltak a hazaiak kapujába találni, ellenben a fővárosi gárda ezalatt 6–4-ről 11–4-re lépett el. A félidő utolsó harmadában Lele Ákos átlövéseivel kezdte meg a felzárkózást a békési gárda, amely a szünetre visszaküzdötte magát a meccsbe.
A térfélcserét követően tovább folytatta a felzárkózást Padla József alakulata (33. p. 15–13). Egy időre állandósult a házigazdák 2-3 gólos előnye, de ekkor már tervszerűbben kézilabdáztak a látogatók. Ennek hozadéka volt, hogy a 42. percre Szász Bálint találatával 18–18-nál utolérték a bajnokság éllovasát. A félidő derekán pedig a vezetést is átvették Fedor Bence jóvoltából. Jó ideig a békési oldalon volt az egy-két gólos előny, ám ekkor néhány technikai hiba miatt újból fordult a kocka. Az agilis Nourdelen az 54. percben ismét vezetéshez juttatta a Budai Farkasokat, a vendégekben pedig már nem maradt kellő erő a végjátékra, és a kapufával sem kötöttek barátságot…
 

– Túl sok energiánkat felemésztette, hogy az első félidei hullámvölgyből visszadolgozzuk magunkat. Szünet után szépen visszajöttünk a mérkőzésbe, a kulcsfontosságú szituációkban azonban ziccereket vétettünk és a létszámfölényünket sem tudtuk gólokra váltani, ennek következtében maradt el a sikeres végjáték. Nagyot küzdöttünk, próbáljuk javítani a hibákat és készülünk a következő mérkőzésre. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Budaőrs kézilabda