Támogassa Ön is Kecskeméti Gábor szobrának elkészítését!


Születésének 110. évfordulója alkalmából tisztelői és tanítványai szobrot állítanának Kecskeméti Gábor olimpikon, testnevelő tanár emlékére. Munkássága tiszteletére a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum állandó kiállítással tiszteleg.

A szoborállítók célja a legendás sportember és pedagógus emlékének ápolásán túl az is, hogy egy hiteles ember alakját szimbólumnak állítva tanítványai és leszármazottai emlékezhessenek, tiszteleghessenek a békési pedagógus előtt. Az elindított közadakozás kedvező visszhangra talált, Nagy Sándor, Békés város díszpolgára felajánlotta, hogy vállalja az összköltség felét, emellett mintegy 30 magánszemélytől érkezett már további 610 ezer forint támogatás. Békés Város Önkormányzata további 500 ezer forint támogatással járul hozzá a cél megvalósításához. A szoborállítást támogatja a Békési Református Gyülekezet, a Szegedi Kis István Református Gimnázium, és nem zárkózott el a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság sem.

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Kecskeméti Gábor tornász olimpikon szoborállítását, a Békési Öregdiákok Egyesülete alábbi bankszámlájára történő befizetéssel teheti meg.

53200077-11045933-00000000 Takarékbank Zrt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!