Tíz éves jubileum a Reményhírben


Szakmai konferenciával indult az a jubileumi programsorozat, amelyet a Reményhír Oktatási Intézmény fennállásának tíz éves évfordulója alkalmából rendeznek meg idén Békésen.

Az intézmény indulásától fogva elkötelezett szerepet vállal a hátrányos helyzetű tanulók oktatásában.

 

„A művészeti nevelés szerepe a hátrányos helyzetű tanulók oktatásában” címmel rendeztek szakmai konferenciát április 11-én a békési művelődési központban a Reményhír Oktatási Intézmény munkatársai. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója 2012-ben alapította meg a Reményhír Intézményfenntartó Központot és az általa működtetett oktatási intézményt, ahová a gyermekek nyolcvan százaléka hátrányos helyzetű, és halmozottan hátrányos helyzetű roma családból érkezik. „Fő feladatunk a felzárkóztatás, és a tehetséggondozás. Mindemellett intézményünk jellegéből adódóan a roma identitástudat erősítése, a roma kultúra, értékek közvetítése és megszilárdítása tanulóinkban. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tanulóink számára biztosítsunk lehetőségeket, utat mutassunk, bátorítást adjunk. Ez határozta meg az elmúlt tíz év fejlesztési irányait is” – fogalmazott Durkóné Illés Bernadett intézményvezető.

A Reményhír Intézmény tevékenysége mára egyaránt kierjed az óvodai és alapfokú művészeti iskolai, az általános iskolai oktatásra valamint a szakképzésre, a pedagógusok a hatékony szakmai módszerek mellett nagy hangsúlyt fektetnek minden korosztályban a hitélet átformáló erejére is. A jubileumi konferencián Sörös Iván, a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője, Simon Nóra Edina, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője, és Kálmán Tibor, Békés polgármestere is köszönetet mondott az intézmény és a misszió minden munkatársának az elmúlt tíz év eredményeiért. A békési diákok számára kiemelt szerep jut a művészeti tevékenységek oktatásának is, ezért az eseményen L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője és Kesjárné Putnoki Kornélia, művészetterapeuta is előadást tartott, a tanulók pedig színvonalas produkcióval készültek. A jubileumi év kapcsán jelent meg a Reménységgel a jövő generációjának építésében című kiadvány, amelyben a szerkesztők húsz jó gyakorlatot mutatnak be, amit megvalósítanak szakmai munkájuk során.

Tételek: 1 - 20 / 39 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szakma konferencia