Húsvéti iskolai istentisztelet a reformátusban


Megjelent: 2022 Április 12. ( Kedd ) 09:26
Módosítva: 2022 Április 13. ( Szerda ) 17:44
Hétfőn első az orában köszöntötték a SZKIRG diákjai a közelgő ünnepet. Igét hirdetett Nagytiszteletű Molnár Máté lelkész. Műsort adott a 7.A. felkészítő tanáruk Gyaraki László volt.

Kicska László Miklós lelkipásztor elhangzott igehirdetése: 

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János 3, 16

 

Kedves Testvéreim! Kedves Diákok!

 

Az első lépés a legnehezebb, megtenni az első lépést valaki felé. Isten a szeretetéből lép, lépett az ember felé mindig.

Mi jellemzi Isten szeretetét? Jellemzi mindenekelőtt, hogy kezdeményező szeretet. Mi még semmit nem tettünk a hozzá való közeledés érdekében, nem is nagyon tudnánk közeledni abból a helyzetből, amibe kerültünk, de Ő mindent megtett azért, hogy helyreálljon a megszakadt kapcsolat.

Isten szeretete feltétel nélküli. Ezt nem lehet megérdemelni, ezért nem kell semmit sem felmutatnunk, nem kell semmit teljesíteni, hogy annak fejében majd kapjunk szeretetet. Az Ő számára elég, hogy rászorulunk erre a szeretetre, és azért szeret minket.

Amikor a Biblia Isten szeretetéről beszél, akkor mindig olyan magatartásról van szó, amelyik elfogad minket így, ahogy vagyunk. Megért akkor is, ha sok mindennel nem ért egyet, amit most még gondolunk és teszünk. Isten szeretete és az irántunk való magatartása nem függ a mi magatartásunktól.

Ez a szeretet öltött testet egy konkrét személyben, és ez Jézus. Isten földre jött Jézusban, megtett a lépést az ember felé.

Milyen még ez a szeretet? Olyan, hogy a másikat önmagáért szereti. Nem valamiért, nem a javaiért. Önmagáért. Úgy, ahogy van, elfogadja, és ezen belül aztán meg lehet beszélni azt, amit nem tud elfogadni benne, ami irritál, ami nehéz. De az ő érdekében, hogy a saját érdekében változzék meg, ebben segítjük egymást.

Ha ez a fajta szeretet megjelenik, akkor kivirul az élet. Erre mondta Jézus és kiemeli, hogy több az élet, mint az eledel; több az élet, mint az életszínvonal; több az élet, mint az életkörülményeink. Azonos életkörülmények között is lehet az egyik ember boldog, a másik boldogtalan.

Az örömmel teljes szeretetre hív bennünket ma Jézus, hogy így ünnepeljük az Ő feltámadását. Adja Isten, hogy legyen bátorságunk megtenni felé az első lépést! Ámen!

Tételek: 1 - 20 / 91 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!