Tisztelt Ünneplő, Ünnepre készülődő Békésiek!


Dankó Béla országgyűlési képviselő ünnepi köszöntője.

A húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, a legnagyobb keresztény ünnep. Húsvétkor a keresztény világ arra emlékezik, hogy mártírhalálával Jézus magára vállalta az emberiség bűneit, s ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket. Ez az időszak a remény és az összefogás ünnepe is egyben.

Az újjászületés és a megújulás iránti vágy egyidős emberi létünkkel. A Szentírás és a természet válaszai pedig minden egyébnél tisztábban és kézzelfoghatóan szólítanak meg bennünket ebben az időszakban. Mind magunknak, mind a környező világnak szüksége van rá, és épp korunk mutatja meg legtisztábban, mennyire fontos, hogy hol keressük. A Krisztusban testet öltött kegyelem olyan ajándék, melynek elfogadása előtt tisztán kell látnunk önmagunkat. Tisztán kell látnunk tetteinket, hitünket és a bennünket körülvevő világ valódi értékeit.

Ilyenkor tavasszal a zöldellő vetések, a sorra nyíló világok nem a mögöttünk hagyott fagyokat, hanem a nyári hajnalokban rejlő lehetőségeket hirdetik. Ezt tette Krisztus is az emberiség tavaszán, véget vetve a sötétségnek. Ma talán minden korábbinál nagyobb szükség van az ebből fakadó hitre és összefogásra. Ideje már, hogy a húsvét, mint oly sokszor az elmúlt csaknem két évezredben, egybegyűjtse mindazokat, akik fontosak egymásnak. Családokat, rokonokat, barátokat, hagyományainkra, hitünkre büszke közösségeinket.

 

Kívánom, hogy a megélt, elfogadott csodák, remények közös alkalmaként élhessük meg mindannyian legnagyobb ünnepünket.

 

Áldott, békés húsvétot kívánok Békés minden lakójának!

 

Üdvözlettel: Dankó Béla országgyűlési képviselő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!