30 éves Dobozi Polgárőr Egyesület


Forrás: Virág István
Helyszin: Doboz
Megjelent: 2022 Május 16. ( Hétfő ) 11:45
Módosítva: 2022 Május 17. ( Kedd ) 11:41
Ünnepi, évértékelő közgyűlést tartott 2022. május 15.-én a 30 éves Dobozi Polgárőr Egyesület.

Turák József az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Külön köszöntötte Gyarmati Sándort, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnökét, Köves Mihályt  Doboz polgármesterét, Wéber Csaba r. alezredest a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjét, Balogh István r. főtörzszászlós körzeti megbízottat, és az Önkormányzat képviselő testületének és a támogatóknak megjelent tagjait.

1 perces néma főhajtással emlékeztek a nemrég elhunyt polgárőrtársukra.

A szokásos közgyűlési protokoll után Baukó Pál gazdasági elnökhelyettes részletesen beszámolt az egyesület elmúlt évi munkájáról, elért eredményeiről. Ismertette a 2022. évi feladatokat. Precíz, pontos Pénzügyi beszámoló és a 2022. évi költségvetési tervezet ismertetése után a Felügyelő Bizottsági beszámoló következett.

A Felügyelő Bizottság jónak értékelte az egyesület munkáját, javasolta a beszámolók elfogadását a Közgyűlésnek.

Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke tisztelettel köszöntötte a 30.-dik születésnapját ünneplő Dobozi Polgárőrség valamennyi tagját. Kitűnő beszámolók alapján kiemelkedő munkát végeztek 2021-ben az egyesület tagjai. Elmondta a ”pandémia” ellenére sikeres évet zárt 2021.-ben a Polgárőrség, ebben a dobozi polgárőrök munkája is benne van. Az egyesület munkáját a beszámoló alapján jónak értékelte. Gratulált ahhoz, hogy a létszám növekszik és a fiatalokat is sikerült bevonni. Köszönetét fejezte ki az önzetlen, áldozatos munkáért. Beszélt még a 2022. évi polgárőri feladatokról, külön kiemelte a megyei rendezvényeket. További tevékenységükhöz jó erőt, egészséget és sok sikert kívánt.

Köves Mihály Doboz polgármestere nagy örömmel állapította meg, hogy a településen szervezett, jólműködő polgárőrség tevékenykedik. Az önkormányzatnak fontos a polgárőrség, hiszen a lakosság biztonságban érzi magát, ha látja a polgárőröket. A Polgárőség olyan civil szervezet, melyre mindig lehet számítani. Röviden ismertette a település fejlesztési terveit. Megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, melyet a település lakosainak érdekében végeznek.

Wéber Csaba r. alezredes Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetője köszöntötte a 30 éves Dobozi Polgárőr Egyesületet. Óriási eredmény az eltelt 30 év. Polgárőrök szabad idejük feláldozásával, fizetség nélkül dolgoznak a település lakóinak biztonsága érdekénben és segítik a Rendőrség munkáját. Lovaspolgárőrök nagy segítséget nyújtanak a határvédelemben. Köszönet az önzetlen társadalmi munkáért. Erőt, egészséget és kitartást kívánt az elkövetkezendő feladatok megvalósításához.

Balogh István r. főtörzszászlós körzeti megbízott, köszönetét fejezte minden polgárőrnek a bűnmegelőzés és a közbiztonság területén végzett áldozatos, önzetlen munkájáért.

Elfogadták a 2021. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat és továbbá megszavazták 2022. évre a költségvetési tervezetet.

A beszámolók elfogadása után elismerések, jutalmak átadására került sor.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke

Szabó János-t ”posztumusz” BMPSZ emlékérem elismerésben részesítette, melyet felesége vett át.

BMPSZ emlékérem elismerést, ill. ajándéktárgyat kaptak a 30 éves polgárőrség alapító tagjai:

Debreczeni Gábor és Horváth István, - Szabó János az Egyesület volt elnöke, alapító tag betegsége miatt nem tudott megjelenni.

BMPSZ emlékérem elismerést kapott Szigeti József polgárőr az aktív és kiemelkedő szolgálat ellátásáért.

Köves Mihály polgármester ajándékcsomagot adott át a kiemelkedő polgárőri szolgálat ellátásáért: Jantyik Tibor, Czégény Sándor, Erdei Mihály és Baji István polgárőrnek.

A finom ebéd és a polgármester által ajándékozott torta elfogyasztása után kezdetét vette a kötetlen baráti beszélgetés.

 

 

Tételek: 1 - 20 / 69 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!