Egy góllal maradtak alul


Érdemtelenül maradt pont nélkül a Békési FKC kézilabdacsapata, az NB I B-s férfi bajnokság felsőházi rájátszása 7. fordulójában.

A foghíjas viharsarkiak a szombati hazai mérkőzésen hullámvölgyek nélküli rangadót játszottak a listavezető Budai Farkasok együttesével, amely a végjátékban egyetlen szerencsés góllal győzött.

Optimum Solar-Békési FKC–Budai Farkasok 27–28 (15–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
Békés: Takács – Kiss R., HASZILLÓ 4 (3), LELE 6, Dávid 3, Szász 6 (3), FEDOR 5. Csere: Borbély (kapus), Novák, Kovács Sz., DÉNES 2, Kovács R., dr. Czina, Kohlrusz, Varsandán 1, Árpási. Edző: Padla József. A Budai Farkasok legjobb góldobói: Németh A. 9 (6), Nourelden 4.
Kiállítások: 4 perc + Varsandán a 41. percben kizárva, ill. 12 perc + Rédai a 49. percben kizárva. Hétméteresek: 6/6, ill. 6/6.

A listavezető ellen nagyon felszívták magukat a békési játékosok. Bár az első 10 percben többnyire a látogatóknál volt az egy-két gólos előny, ez Fedor Bence találatát követően 5–5-nél elfogyott. Nagy taktikai csata folyt a pályán, váltott vezetéssel, de egynél nagyobb fórt csak a Békés tudott kiharcolni egy alkalommal a 23. percben (12–10). Ez sem tartott azonban hosszú ideig, így a szünetig folytatódott a fej-fej melletti versenyfutás.
A pihenő nem szegte egyik csapat kedvét sem. A jó képességű bajnokspiráns a félidő derekáig egy-két találattal előbb járt ugyan, de Lele Ákos góljával a 46. percben hosszú idő után ismét egyenlített a BFKC (22–22). Két alkalommal rövid időre a vezetést is átvették a házigazdák, a Farkasok azonban Németh Alex jóvoltából megint kedvezőbb helyzetbe kerültek.A hazaiak dolgát nem könnyítette meg, hogy az öt hiányzójuk mellett Varsandán piros lappal szállt ki a játékból, Szász pedig sérülés miatt nem tudta folytatni. Ennek ellenére  is rendkívüli izgalmakat tartogattak az utolsó percek: egygólos fővárosi vezetésnél a békésieké volt az utolsó támadás lehetősége, de a rendelkezésükre álló 5 másodpercben nem sikerült egyenlíteniük, pedig a meccs összképe alapján egy pontra minimum jók voltak.
Padla József: – Nagyon szépen küzdöttünk a listavezető ellen, a meccs képe alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Erre a teljesítményre alapozhatunk a hátralévő mérkőzéseken, és a távolabbi jövőt illetően is. Gratulálok a csapatnak, köszönjük a szurkolók biztatását!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kézilabda Farkasok