Továbbra is közéleti személyiségekkel népszerűsítik a mozgást


Kovács Ildikó és Serfecz Dávid, a 10000 Békés-Lépés létrehozói újabb kezdeményezést indítottak, békési közéleti személyiségeket kérnek fel egy közös edzőtermi sportra, ezzel is népszerűsítve a rendszeres mozgás fontosságát.

Első alkalommal Molnár Máté református lelkészt, másodjára Őriné Apáti Annát, majd pedig Víg Péter rendőr, kistermelő volt a meghívott vendég, negyedik alkalommal Bereczki Mónika gyógypedagógust hívták el a szervezők.

- Minden alkalommal szeretnék elhívni magunkkal valakit a város közéleti, társadalmi életéből, hogy az ő segítségével felhívjuk a figyelmet a napi mozgás fontosságára. Mónikát sokan ismerik, a város egyik elismert és közkedvelt pedagógusa – mondta hírportálunknak Serfecz Dávid, aki azt is hangsúlyozta, magánkezdeményezésként indították útjára a közös edzéseket.

Szeretnének hagyományt formálni az edzésekből, mint ahogy minden alkalommal a felkért személyektől egy üzenetet is kérnek, hogy mit üzennek a fiataloknak, de úgy általánosságba az embereknek is. Móni Jan Grue idezetét választotta:

"Mindenki a maga módján élvezi a mozgást, akár egy gyerekről van szó, aki első bizonytalan lépéseit teszi, akár egy szabadon mozgó, kerekesszékes felnőttről, akár egy gyalogosról. A lényeg a mozgás jellegétől függetlenül, a világ megtapasztalás"
Jó volt veletek, jó volt a beszélgetés. Bárcsak többet beszélgetnének az emberek egymással. A kora reggeli friss levegő, a gólya látványa aki nemesi tisztelettel lépdelt a fűben és nem zavarta hogy én is ott szedem a lábaimat. Kellenek ezek a megtapasztalások! - mondta Móni.

Köszönjük a közös edzést, folytatjuk!

Közösségben, jó hangulatban és sok beszélgetéssel eltöltött órára hívja a 10000 Békés-Lépés két szervezője az egészségükért, önmagukért tenni akarókat minden hétfőn, szerdán és szombaton, indulás 18 órakor az OTP fiók elől.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!