Győzelem a Szigetszentmiklós ellen (video)


Szombat este a Szigetszentmiklós együttesét fogadta csapatunk. Több sérülés is történt az elmúlt időszakba, igy eléggé tartalékos csapattal álltunk fel, de igy is sikerült itthon tartani a két pontot.

Optimum Solar-Békési FKC–Szigetszentmiklósi KSK 36–33 (16–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.
Békés: KISS O. – Lele 1, HASZILLÓ 15 (6), ÁRPÁSI 5, DÁVID 3, Varsandán 4, Novák 6. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Dénes 2, Kiss R., Kovács R., Kádas, Kohlrusz. Edző: Padla József. A Szigetszentmiklós legjobb góldobói: Kavin 6, Bécsi 5 (1), Bali 5, Spacsek 5.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 1/1.

A kezdeti gólváltásokból a vendégek jöttek ki jobban, az elején rendre náluk volt a minimális előny (6. p.: 3–4). Miután pontosabbak lettek a támadásai és sikerült redukálnia a technikai hibákat, fokozatosan kezdte növelni előnyét a Békés. A 14. percre 8–5-ös előnyt szerzett a házigazda, amely egy ideig stabilan tartotta a 2-3 gólos különbséget, a Szigetszentmiklós a félidő hajrájában minimalizálta azt.
A második felvonás Haszilló Gergő gólshow-járól szólt. Az átlövő akcióból és hétméteresből is eredményes volt, ennek köszönhetően a 37. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között (21–16). A vendégek nem akartak beletörődni a sorsukba, próbáltak elérhető távolságba zárkózni, de háromnál közelebb nem tudtak kerülni. A 44. percben 24–21 állt az eredményjelzőn, 4 minutával később viszont már hattal vezetett a BFKC (28–22). A tekintélyes fór kitartott egy ideig, a látogatók csak a hajrában kezdtek közeledni. Ekkor nagy rohanás vette kezdetét, ami a vendégeknek kedvezett (57. p.: 35–32), de Haszilló hétméterese bebiztosította a házigazdák megérdemelt sikerét.
 Örülök annak, hogy megfogyatkozott csapattal is végig vezetve sikerült nyernünk, bár többeknek hatvan percet kellett játszaniuk. Gratulálok a fiúknak, készülünk az év utolsó hazai mérkőzésére, ahová várjuk a szurkolóinkat! – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

 

 

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!