Geszt – évértékelő


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Geszt
Megtartotta évértékelő közgyűlését Békés megye legfiatalabb polgárőr egyesülete, a Geszti Polgárőrség.

A jegyzőkönyvvezető és két hitelesítő megválasztása, valamint a napirendi pontok elfogadása után Bagdi Sándor az egyesület elnöke megtartotta évértékelő beszámolóját. Részletes áttekintést adott a 2021-es év feladatairól azok teljesítéséről, de nem rejtette véka alá a negatívumokat sem. Az elnöki beszámoló után a gazdasági beszámoló következett. A 2022. évi pénzügyi tervezet ismertetése után a Felügyelő Bizottság jelentését, valamint a 2022. évi munkatervezetet ismerhették meg a megjelent polgárőrök.

Hozzászólások során Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke köszöntötte a megjelenteket. Nagyon sikeres volt az a pálya, melyet pár év alatt megtett az egyesület. Beszámolók alapján meggyőződött arról, hogy érdemes volt megalapítani a geszti Polgárőr Egyesületet. Öröm látni, hogy a fiatalok is bekapcsolódnak az önkéntes bűnmegelőző tevékenységbe. Kettő darab elektromos kerékpár beszerzésére tett ígéretet. Beszélt még a polgárőség 2022 évi faladatairól. Elkövetkező munkájukhoz erőt, egészséget és sok sikert kívánt.

Brandt Krisztián a település polgármestere megköszönte a polgárőrök tevékenységét, hiszen a jelenlétük növeli a lakosság biztonságérzetét. Az önkormányzat szűkös anyagi kerettel gazdálkodik, igy nem tudja pénzzel támogatni a polgárőrséget, de ígéretet tett 2 db kerékpár átadására és az önkormányzat tulajdonát képező 7 személyes mikrobusz díjtalan használatára. 2022. évi tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

A polgárőr egyesület tagjai ezután egyhangú szavazattal elfogadták a 2021. évi elnöki,- gazdálkodási, valamint a Felügyelő bizottsági beszámolót, továbbá megszavazták 2022. évre a Költségvetési tervezetet és munkatervet.

Tagfelvétel során Balog Patrik-t egyhangú szavazattal felvették polgárőrnek.

Elismerések átadásával zárult a közgyűlés.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke, kiemelkedő polgárőri tevékenységéért BMPSZ Emlékérem elismerésben részesítette Ottlakán György, Fenesi László és Kis László polgárőröket.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!