Gyermeknapi adomány a Hétkrajcár Egyesület jóvoltából


Forrás: Virág István
Helyszin: Békés, Kishajó kikötő
Az egyesület 7 db futókerékpárt adományozott a gyereknap közeledtével 7 rászoruló kisgyermeknek.

Pályázati forrásból sikerült 5 kisfiúnak és 2 kislánynak futóbiciklit beszerezni, amelyek reményeink szerint hasznosak lesznek mind a mozgás és az önálló közlekedés elsajátításához. - nyilatkozta Kenyeres-Zsebics Emőke, az egyesület titkára.

Az egyesület a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ segítségével választotta ki az érintett gyerekeket. - fejtette ki Izsó Gábor elnök.

A szervezet az átadás alkalmával egy kalózhajó formájú homokozót is kihelyezett a Békési Kikötőben, hogy a lakosság legkisebbjei is élvezni tudják az itt eltöltött időt, megismerjék a békési élővizeket.

Fontos az egyesület számára a gyerekek tudatos formázása, hogy szeressenek a természetben lenni és használják ki Békés város földrajzi adottságait. - fogalmazott Kenyeres-Zsebics Emőke. Dobi István, a Békési Vízisport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy nagyon örülnek az itt kihelyezett homokozónak, hiszen így színesebb lehet a kikötő élete a gyerekekkel, és talán a jövőben a vízisportokért való érdeklődésük is előtérbe kerülhet. Fontos számukra, hogy ilyenfajta szerepvállalásban is részt vegyenek, ezért a kültéri játék karbantartását vállalják.

 

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!