Döntetlennel zárult az utolsó hazai meccs


Döntetlennel búcsúzott közönségétől erre a bajnoki évre a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, amely a felsőházi rájátszás 9. fordulójában a tatai együttessel osztozott meg a pontokon.

A vendégek szinte végig hátrányban voltak, csak az utolsó percben tudtak egyenlíteni, ezzel pedig megtartották 2 pontos előnyüket a 7 helyet elfoglaló, most is igen tartalékos házigazdák előtt.

Optimum Solar-Békési FKC–Tatai AC 30–30 (18–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár.
Békés: KISS O. – Dénes 2, Haszilló 8 (4), ÁRPÁSI 6, DÁVID 3, Varsadán 7, Fedor 3. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Novák, KOVÁCS SZ. 1, Kovács R., Kádas, Kohlrusz, Rusznák. Edző: Padla József.
A Tata legjobb góldobói: Schneider 8 (2), Kreisz 7, Kiss M. 4.
Kiállítások: 8 perc + Haszilló kizárva, ill. 14 perc + Gajdos kizárva. Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

A tataiak első góljára néggyel válaszoltak a házigazdák, akik ezzel a lendülettel az egész félidőn keresztül vezették a mérkőzést. Különösen Haszilló és Varsandán volt elemében a góllövés tekintetében. Vezérletükkel a békésiek állandósítani tudták a 3-4 találatnyi fórt. A vendégek a 14. percben egyetlen alkalommal tudták minimalizálni a hátrányukat (8–7), öt minutával később viszont kialakult az ötgólos legnagyobb különbség (12–7), ami megmaradt szünetig.
A második félidő első harmadában a látogatóknak sikerült kihasználniuk a békésiek támadásban elkövetett hibáit, ennek hatására a 40. percben ismét minimálisra csökkent a hazai előny (20–19). Miután pontosabb lett a támadójáték a házigazdák részéről, ismét távolodni kezdtek a Tatától. Még a 49. percben is 26–23 állt az eredményjelzőn, ám a szívósan küzdő vendégek a végjátékra ismét nyílttá tették a meccset. Izgalmasan alakult a végjáték. A békésiek az utolsó percig vezettek, a látogatók 20 másodperccel a vége előtt szerzett találattal mentettek meg maguknak egy pontot.
Padla József: – Ugyan szinte végig vezettünk, de a hajrára kevés variációs lehetőségünk miatt elfogytunk. Gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek! Külön is kiemelnék két fiatalunkat, akiknek a nap folyamán ez már a harmadik mérkőzése volt, az ő bevetésük hűen tükrözi a békési utánpótlásban rejlő lehetőségeket.

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!