Vereséggel zárult az idei bajnokság a BFKC-nak (VIDEO)


Tisztes vereséggel fejezte be a felsőházi rájátszást, ezzel a 7. helyen zárta az évet a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabda-csapata. Padla József alakulata a nagy múltú PLER vendégeként tartalékosan is helytállt, és még a meccs hajrájában is volt pontszerzési esélye, végül azonban a házigazdák bebiztosították a sikerüket.

PLER-Budapest–Optimum Solar-Békési FKC 27–23 (14–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 70 néző. Vezette: Bujdosó Máté, Horváth Viktor.
Békés: KISS O. – Dénes, HASZILLÓ 12 (6), Lele 2, Árpási 4, Kovács R., Novák 1. Csere: Borbély, Takács 1 (kapusok), DR. CZINA, Varsandán 1, Fedor 1, Kohlrusz, Kádas, Dávid 1. Edző: Padla József. A PLER legjobb góldobói: Szakály 6 (2), Schekk 5, Sztraka 4, Horváth D. 4 (1).
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6.

A vendégek bátor játékkal rukkoltak ki, jól védekeztek és ezzel palástolni tudták a támadásbeli hibáikat, illetve az esetenkénti bátor vállalásokat. Árpási, Haszilló és Lele eredményességével a 23. minutáig teljesen nyílt volt a mérkőzés (10–10), ám ekkor egy bő 5 perces békési gólcsend elég volt a PLER együttesének, hogy ellépjen három találattal. A félidő hajrájában is a támadások beváltása jelentett nehézséget a látogatók számára, a védőmunka azonban rendben volt, így nyílt maradt a folytatás.
A második félidő elején megduplázta előnyét a fővárosi csapat, de azután állandósult a 2-3 gólos különbség a felek között. Vendégoldalon az jelentette a legnagyobb gondot, hogy Haszilló Gergőn kívül nem akadt játékos, aki betalált volna. Dávid Márk az 52. percben szakított ezzel, 20–19-re zárkóztatva fel övéit. Ekkor a békésiek előtt megcsillant a remény a pontszerzésre, a házigazdák azonban újítani tudtak és egy hármas szériával lezárták a mérkőzés érdemi részét.
A vereség ellenére a több játékosát nélkülözni kényszerülő BFKC méltó ellenfele volt a nagy múltú bronzérmes hazai csapatnak.
– Örülök annak, hogy újabb sérülés nélkül sikerült lejátszanunk a mai mérkőzést. Szoros találkozó volt, sajnos a végére elfáradtunk, mert kevés variációs lehetőség a keretben. Tisztességes küzdelem volt, ehhez és az éves teljesítményhez gratulálok a csapatnak. – nyilatkozta Padla Jószef, vezetőedző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!