Új összetételében tartotta meg júliusi ülését Békés Város Képviselő Testülete


Megjelent: 2022 Június 30. ( Csütörtök ) 14:48
Módosítva: 2022 Június 30. ( Csütörtök ) 22:32
Kálmán Tibor polgármester az alábbiakról tájékoztatta a sajtót az ülés után:

-     Az ülést Füredi János, a testület új tagjának eskütétele nyitotta meg. A FIDESZ-KDNP, a FIDELITAS, a Jobboldali Összefogás és a Békési Kisgazdakör jelöltjeként mandátumot szerzett képviselő az 1. számú önkormányzati választókörzetet képviseli.

 

-    Nincsenek no go zónák Békésen, mint ahogy az egy online sajtótermékben pár hete, a választási kampány ideje alatt megjelent, a város ilyen lejáratásától Békés Város Önkormányzata elhatárolódik.

 

-   Elfogadták az önkormányzat II. félévi munkatervét.

 

-   Esküvőszervezéssel, esküvők lebonyolításával bővíti tevékenységét a kulturális központ.

 

-   Címzetes főorvosi címet adott át Erdélyi Imola Erzsébet, a Békési Gyógyászati Központ igazgatója Dr Futó Erika fogorvosnak.

 

-   Áthelyezik a Kossuth szobrot az Erzsébet ligetbe, Petőfi Sándor szobra mellé és itt kap helyet majd Kecskeméti Gábor készülő emlékműve is.

 

-   Döntöttek közterületek át és elnevezéséről is, így a Bartók Béla utcának a Bocskai utca és a Kispince utca közé eső szakasza Ibrány köz lesz a jövőben, míg a korábbi Kim Ir Szen utca Maloméri nevet kap. Az új református óvodához vezető sétányt Szegedi Kis István sétánynak nevezik.

 

-   Öt új utcanév kiadásáról döntött a testület a helyi lakosok véleményezése alapján, a 470-es út Malomasszonykert felöli részén, Alma, Körte, Egres, Szeder és Fácános utca elnevezéséket kapják a már lakott utcák.

 

-   Elfogadták a Békés Városi Szociális Szolgáltató beszámolóját.

 

-   Ismét elérhetővé tetszik a középiskolás ösztöndíjat, mely 12 diák számára biztosít havi 10.000 forintot.

 

-   A mai ülésen született határozat lehetővé teszi, hogy Békés, egy környékbeli településeket tömörítő konzorcium tagjaként a jövőben előnyösebb pozícióban tárgyaljon az energiahordozók beszerzése kapcsán, ami komoly segítséget jelent majd intézmények számára is.

 

-   Kezdeményezik a börtönhöz kiadott önkormányzati terület visszavételét, az előnyös adottságokkal bíró ingatlan hasznosítására több megkeresés is érkezett már.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!