Meghosszabbítják a III. fokú hőségriadót


Közlemény:

Tisztelt Békési Lakosok!

 

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan

 

2022. július 1. péntek 00.00 órától

2022. július 4. hétfő 24.00 óráig

 

meghosszabbítja a III. fokú hőségriasztást.

 

 

Kérjük Önöket, hogy a hőség idején csak a legszükségesebb ideig tartózkodjanak a szabadban.    

Várható időjárás a következő napokban az Időkép előrejelzése alapján: 

Csütörtökön perzselő napsütésre készülhetünk kevés zápor, zivatar néhol a Dunántúlon, kisebb valószínűséggel a déli, középső tájakon fordulhat elő. Néhol nyugaton, majd az ország középső harmadán feltámad a déli, délkeleti szél. Napközben 34-39 fokot mérhetünk.

Pénteken újabb forró nap vár ránk, az Alföldön néhol a 40 fokot súrolhatjuk. Marad a napos idő és csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő. A délnyugati szél többfelé feltámad.

Szombatra egy hidegfront hoz megerősödő északnyugati szelet, és főként a Dunától keletre elszórtan záporokat, zivatarokat. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság, 29-36 fok várható.

Vasárnap a napsütés lesz ismét főszerepben, egy-egy rövid zápor északon, észekkeleten alakulhat ki. Utóbbi tájakon és néhol a Dunántúlon élénk lehet a szél. 30-36 fokig melegszik a levegő.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


hőség riasztás