Tanévzáró a Szegediben


Palatinus Pál igazgató köszöntötte a szülőket és a diákokat.

Tisztelt Vendégeink! Kedves Szülők! Kollégáim! Kedves vakációra készülő diákok!

Őszinte tisztelettel és megbecsüléssel kösztönk mindenkit, iskolánk - a Szegedi Kis István Református Gimnázium Technikum Általános Iskola Óvoda és Kollégium – tanévzáró ünnepségén.

A Vakáció előtti utolsó alkalmunk ez templomunk falai között, amikor ünnepélyesen is lezárjuk a 2021-2022. tanévet és kiosztjuk a bizonyítványokat. Kedves Jelenlévők! bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a tanévnyitón tele hittel és reménnyel egy közös utazásra hívtam mindenkit az előttünk álló tanév teljesítésére, hiszen ahogyan a költő is fogalmaz : „Minden pillanatban ott a lehetőség az újra, a szebbre,  a magasabb rendűre. Mindenkor mi döntjük el, meglátjuk-e a pillanatban rejlő végtelen lehetőséget.”

Ahogy végig gondoltam az elmúlt esztendő eseményeit, a közös életünk 181 tanítási napját ez a gondolat is eszembe jutott: „Az életet nem lehet elmesélni, a tapasztalatot nem lehet könyvből megtanulni. Az életet meg kell élni.” -Tisch Ferenc

Igen, a tanévet közösen dolgoztuk végig, közösen éltük meg nehézségeit és örömteli perceit, sikereit, amelyekről a bizonyítványok tanúskodnak.

Kedves Diákok! amikor kezetekbe veszitek majd a bizonyítványotokat mindenki kicsit idősebb, reméljük sokkal okosabb, ügyesebb is lett a tanév végéreés átgondolhatja, hogy mennyi energiát fektetett az elért eredményébe.

Kedves Szülők! Ez a bizonyítvány kicsit az önöké is. Többször idézik, jómagam is említettem már, hogy hogy az iskola egy Háromlábú szék. A szék lábai mi vagyunk. Az egyik a diák, a másik a szülő, a harmadik a pedagógus. Ha az egyik láb hiányzik, már nem működik székként az ülőalkalmatosság. Amikor kezükbe veszik gyermekeik bizonyítványát, gondolják át, hogy hányszor ültek le gyermekeik mellé kikérdezni, vagy netán elmagyarázni a leckét. Hányszor hallgatták meg a feladott verseket, tananyagot, tételeket. Ez alapján dicsérjék meg gyermekeiket, s mondjanak véleményt, majd jelöljék ki a jövő évi közös céljaikat.

Kedves Kollégáim!Köszönöm, hogy ebben a tanévben is lelkiismeretesen, tudásotok és igyekezetetek legjavát adva tanítottak – neveltetek. Köszönöm, hogy a „Szegedis” „Refis” – ahogyan a városban emlegetnek minket – pedagógusként ismét Móricz Zsigmond hitvallása szerint kezdtettek, illetve fejeztetek be egy - egynapot:” Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, és nagyobb jótétemény sem.”

Hálás szívvel mondok köszönetet, intézményünk fenntartójának a Békési Református Egyházközösségnek az odafigyelésért, gondoskodásért.

Hiszem és vallom, hogy Jóistenünk áldása, megtartó szeretete nélkül nem állhatnánk most itt. Ahogyan Ézsaiás könyvében szól hozzánk igéje : …Mert én az Úr, a te Istened, erősen fogom a jobbodat, és ezt mondom néked : Ne félj, én megsegítelek!”

A Nevelőtestületünk és a mai napon az Igazgatótanács határozatban is kimondta, hogy az intézmény eredményesen teljesítette a tanév feladatait , így a tanévet lezárhatjuk. A lezárás előtt szeretettel kérem Vég Gábor igazgatóhelyettest, hogy ismertesse a 2021-2022. tanév kitűnő és jeles tanulóinak névsorát. Követhető és követendő példaként állítva őket az iskola közössége elé.A 2021-2022. tanévet ezennel bezárom.

Kellemes nyarat, pihentető, gondtalan VAKÁCIÓT kívánok mindenkinek!

                                 Szeretettel: Palatinus Pál, igazgató

 

Tételek: 1 - 20 / 107 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


tanévzáró