Békés város több hídja is megújul


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Békés Város Önkormányzata és a békési egyházi felekezetek együttműködésében a város több hídja is megújul.

Békés életében is meghatározóak az itt működő gyülekezetek szerepe. A város történelmében számos olyan pont van, ahol szinte egybefonódott a városvezetés és egy-egy gyülekezet munkája. Ezek az időszakok kivétel nélkül a növekedés és harmónia nyomait hagyták az utókorra.

 

A békési egyházak képviselőivel Kálmán Tibor polgármester, Polgár Zoltán alpolgármester és Mucsi András önkormányzati képviselő urak folyamatos párbeszéd mentén egyeztetnek az együttműködések lehetőségeiről. A tavaly indult kezdeményezés szorosabbra fűzte kapcsolatokat. Kiállva az idő próbáját mostantól újabb fázisába lép, több terület és feladat bevonásával. Az önkormányzat és a békési egyházi felekezetek együttműködésében a város több hídja is megújul. Az akció célja, hogy a közösségi összefogás mentén felújítsák a hidakat, letisztítsák, majd lefessék.

Érintett hidak: Petőfi utca végénél lévő híd, Omniánál lévő híd, Főtéri híd, Fábián utcai híd és a Jámbor utcai híd.

Július 2-án reggel Kálmán Tibor polgármester köszöntő szavai után Bócsa Roland a Békési Baptista Gyülekezet lelkipásztora mondott imát, majd kezdetét vette a munka, - a hidak önkéntes fejújítása.

 

 

 

Tételek: 1 - 20 / 108 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!