Ismerje meg a békési értékeket a Nefelejcs Egyesülettel!


„Nyitott porta – helyi értékeinkkel” címmel új rendezvényt valósít meg a Nefelejcs Békési Hagyományőrző és Kulturális Egyesület.

A július 15-én, este hattól nyolc óráig sorra kerülő program során békési értékekből, ide kötődő ízekből, tárgyakból, szokásokból és hagyományokból kínál egy csokorra valót a civil szervezet tagsága. Így aztán látványbemutatón lehet közelebbről megismerni a kosárfonást, a kötélverést és a tarhonyakészítést.

Bemutatják továbbá a szintén helyi értékeink közé felvett békési viseletet, a békési hímzést, a Békési Kalendáriumot, a rongybabát és a Szikszay Sándor aranykoszorús mézeskalácsos munkássága nyomán értéket képviselő ütőfás mézeskalácsot. A vendégek ízlelőbimbóinak mások mellett hamisítatlan békési szilvalekváros papucsot kínálnak majd ezen a várhatóan forró nyári estén. Fellép a Belencéres Néptáncegyüttes.

A rendezvény július 15-én, pénteken hat órakor kezdődik, helyszíne a Nefelejcs-székház, a Durkó utca 6. szám alatt. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


nyitott porta