Új utcanevek Békésen


Ibrány köz, Maloméri utca, Szegedi Kis István sétány, Alma utca, Körte utca, Egres utca, Szeder utca és Fácános utca, ezek az új utcanevek kerülnek a térképre.

Legutóbbi ülésén döntött Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településen lévő egyes utcák elnevezéséről vagy átnevezéséről. Néhány utcáról a testület már évekkel ezelőtt döntött, amelyek végül nem lettek megvalósítva. Most ezekre is sort kerítettek.

A Bartók Béla utcának a Bocskai utca és Kispince utca közé eső szakasza ugyan a Bartók Béla utca részét képezi, a helyi lakosok zug vagy köz néven említik. Az új név Ibrány köz lett, amellyel a város a kötődését fejezi ki a leendő testvérváros, Ibrány település felé.

A Kim Ir Szen utca elnevezéséről korábban, 2010-ben már döntött a képviselő-testület, akkor Maloméri utcának nevezték át. Az adminisztratív eljárás nem került lefolytatásra, nem került bejelentésre a társhatóságokhoz, így most ismételten döntött a grémium a Kim Ir Szen utca új nevéről.

A most épülő Református Óvodához vezető sétányt Szegedi Kis Istvánról nevezték el. A sétány elnevezésére a korábbi években már felmerültek ötletek, javaslatok.

Öt új utca kialakítására került sor a Csabai Útra merőlegesen. Az új utcák elnevezésére a lakosok bevonásával került sor, így Alma utca, Körte utca, Egres utca, Szeder utca és Fácános utca névvel látják el őket.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


utcanevek