Ilyen volt az út a Wenckheim-kastélyhoz kétkeréken


„Kerékpártúra a Wenckheim-kastélyhoz - Tekerj a Zöldbe!” címmel rendeztünk kerékpártúrát július 24-én, immár harmadik alkalommal.

A 46 kilométeres táv során a résztvevő 44 kerékpárbarát Békésről indulva érintette Békéscsaba főterén keresztül a Fás tavat, majd onnan továbbhaladva a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyhoz érkeztek meg. A kihíváson a legfiatalabb túrázó 9 évesen, a legidősebb 73 évesen tekerte le a távot. Többségében békésiek vettek részt a reggel 8 órakor kezdődő programon, de Békéscsabáról és Szarvasról is érkeztek tekerni vágyó elszánt érdeklődők.

Az eseménnyel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Tekerj a Zöldbe! című sorozatához kapcsolódtunk, amelynek célja, hogy a résztvevők bárki által teljesíthető kerékpártúrákon fedezzenek fel népszerű, illetve kevésbé ismert természeti, valamint kulturális célpontokat.

A kirándulás során nemcsak a különleges természeti környezetet, békéscsabai Fás-tó, hanem az idilli környezetben lévő, a közelmúltban felújított szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt is megcsodálhattuk, sőt, az arra vállalkozó túrázók a toronyba fel is mehettek. A napot a City Falatozóban zártuk, a jól megérdemelt hűsítő mellett itt kapták meg a túrát teljesítők az az emlékérmet, amire majd ha rápillantanak később, emlékezni fognak a megannyi élményre, szép pillanatokra. Bízunk benne, hogy a biciklisek számára könnyed kikapcsolódást jelentettek az együtt töltött órák.

Idén egyébként még több ilyen lehetőségre várjuk majd a sportembereket.

Várunk minden túrázni vágyó kerékpárost a következő alkalmunkra is, melyről hamarosan hírt adunk.

Tételek: 1 - 20 / 146 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!