Új edzője van a Békési Kajak-Kenu Clubnak


Új edzőt köszönthet a Békési Kajak-Kenu Club.

Szeretnénk bemutatni nektek új edzőnket: Moldován-Garas Helgát.

Bemutatkozás:

Moldován- Garas Helga vagyok, 25 éve dolgozom Békésen testnevelő tanárként. Minden sport érdekel, de az első sportág, amit kipróbáltam az a kajak-kenu volt.

10 éves koromban kezdtem el kajakozni, az akkori testnevelő tanárom javaslatára. Barátságos környezetben, jól felkészült szakemberek vezetésével ismerhettem meg az alapokat. Szerencsésnek mondhatom magam, mert több éven keresztül versenyezhettem és számos sikert érhettem el. Sokat köszönhetek a sportágnak, hiszen a gyermekkorban szerzett tapasztalatok nagyban befolyásolták a személyiségemet. A kajak megtanított - sok egyéb dolog mellett - a fegyelmezettségre, pontosságra, a kudarc-siker feldolgozására, a természet szeretetére. A kajak-kenu változatos mozgásélmény a szabadban, amit barátok közt gyakorolni móka és kacagás.

Szeretnék a jövőben segíteni abban, hogy minél több fiatal kipróbálhassa, gyakorolhassa Békésen a kajak-kenu sportágat, minél többen éljék át azt a sportélményt, amit én kaptam jó pár évvel ezelőtt. Pedagógus végzettségemet szeretném kamatoztatni. Cél, hogy a gyermekek személyiségfejlődését, mozgásfejlődését figyelve a legjobb eredményt hozzuk ki egymásból.

Körösök mentén a kajak-kenu sport elsajátítása adott lehetőség. Szerintem mindenkinek ki kell próbálni. Akár azért, hogy fiatalon sportsikereket érjen el valaki vagy azért, hogy felnőttként jártas legyen a kézzel hajtott hajók mozgatására. Eszközök adottak, szakemberek adottak már csak el kell jönni a csónakházhoz. Nem csak gyereknek tudunk ajánlani mozgás lehetőséget, víziélményeket….

Sikeres toborzást és jó munkát kívánunk neki.

 

Forrás: Békési Kajak-Kenu Club Facebook oldala


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!