Szakrendelések Békésen – Bőrgyógyászat és nemi beteg gondozás


A Bőrgyógyászati szakrendelés és nemi beteg gondozói ellátás Békés, Mezőberény, Kamut, Murony, Köröstarcsa, Bélmegyer lakóinak, összesen mintegy 36 ezer fő ellátását szolgálja.

A bőrgyógyászat szakrendelést és nemi beteg gondozói ellátást Dr. Mihucza Marianna Főorvos látja el. Az ellátást nem csupán Békés város lakossága számára biztosítja, hanem az egész Békési Járás lakosságának, vagyis Mezőberény, Kamut, Murony, Köröstarcsa, Bélmegyer lakosainak is.

 

A felsorolásban látható, hogy míg Békés lakossága 18 000 fő a többi település össz lélekszáma szintén 18 000 fő.

A felsorolt települések mindegyikének joga van - a jogszabályokban meghatározott keretek között - az egészségi állapota által indokolt és az egyenlő bánásmód követelményének megfelelő egészségügyi ellátáshoz, nincs (és nem is lehet) előjoga a békési lakosnak.

A tervezhetőség miatt előzetesen időpontot, előjegyzést szükséges kérni. Időpontot telefonon lehet kérni a következőképpen:

Telefonközpontok által 66/411-022 és 66/411-455 hétfőtől-péntekig: 7:00-15:00 óra között vagy a szakrendelést tárcsázva 66/411-430 hétfőtől-csütörtökig: 7:00-8:00 és 14:00-16:00 óra között.

Mikor nem szükséges bőrgyógyászhoz fordulni?

Az esztétikailag zavaró fibrómák elektrocauteres eltávolítása és időskori szemölcsök (seborrhoeás keatosis) fagyasztásos kezelésével nem szükséges a bőrgyógyászati szakrendeléshez fordulni, célszerűbb hosszú távon kozmetológushoz, orvosi esztétika és bőrsebészethez fordulni ezekkel a kérésekkel., ő

Ezen növedékek sérülés hatására sem válnak rosszindulatúvá. Ezen növedékek sérülésekor, vérzésekor egyszerű (otthoni) sebellátás szükségeltetik. Ezután gyakran spontán is leesnek. Jellegzetességük, hogy akár spontán leválásuk, akár orvosi eszközös eltávolítás után visszanőnek, újra megjelennek.

Az esztétikailag zavaró fibrómák és időskori szemölcsök eltávolítása a bőrgyógyász szakrendelésen a valódi panaszokkal érkező betegek rovására történhet, jelentősen meghosszabbítva a várakozási időt. Ebből kifolyólag, a szakma szabályai szerint ezekkel a kérésekkel érkező pácienseket kozmetológushoz, orvosi esztétikai és vagy bőrsebészethez irányítjuk.

Tisztelettel kérem türelmüket és megértésüket.

 

Erdélyi Imola Erzsébet

Igazgató

Békés, 2022. 07.29.                                                     


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!