Vádemelés állatkínzás ügyében


Négy rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Békési Járási Ügyészség egy 43 éves büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki nem megfelelő körülmények között tartotta és elhanyagolta kutyáit.

A férfi 2021. október 23-át megelőzően másfél héttel költözött családjával együtt egy békési ingatlanba. Az ingatlanba magával vitt 4 ebet, amelyeket egy 1,6 méter x 2,1 méter x 2,3 méter méretű ketrecben helyezett el. Az ebeket a férfi nem itatta, rendszeres táplálásukról nem gondoskodott, azokat egymással összezárva a szűk ketrecben tartotta, amelyet egyáltalán nem takarított, így az bélsárral szennyezett volt. Az ebek közül a megfelelő korú kutyák veszettség elleni védőoltására intézkedést nem tett, amely utóbbi körülmények miatt az ebek fokozott fertőzésveszélynek voltak kitéve.

 

A nyomozó hatóság a 2021. október 23-án folytatott szemle során az ebek közül hármat a kennelben talált meg, amelyeket az állatvédőknek átadtak, míg a negyedik eb a szemle előtt már elkóborolt, így azt utóbb fogták be és bízták az állatvédők gondjaira.

 

A fenti cselekményével a férfi az állatokkal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, amely alkalmas volt arra, hogy azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

FORRÁS: BÉKÉS MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG heti sajtóhírek 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!