Célegyenesben a város új óvodája


Megjelent: 2022 Augusztus 2. ( Kedd ) 09:22
Módosítva: 2022 Augusztus 2. ( Kedd ) 13:55
Július 28-án megtörtént a református Csillgafűrt Óvoda műszaki átadása, az utosó símitások zajlanak az átadás előtt.

Elkezdődött a költözködés és folyamatosan érkeznek az új bútorok is az óvodába.

Az óvoda dolgozói folyamatosan rendezik be az épületet. 

Polgár Zoltán presbiter, a gazdasági bizottság vezetője hírportálunknak elmondta, a tervek szerint szeptember elsején már fogadja a gyermekeket a város új óvodája, a Csillagfürt.

Az intézmény belsejében a főbejárattól befelé haladva érhető el az aula (közösségi tér), ami rendezvények és összevont foglalkozások, vagy rossz idő esetén játszásra is alkalmas térként szolgál, s innen nyílnak a főhelyiségek is. A csoportszobák keleti irányban tájoltak, előttük a közlekedő szélén helyezkednek el az öltözőszekrények. Az egymásba rendezhető műanyag fektetőágyak a csoportszobákban elhelyezendő ágytároló szekrényekben lesznek tárolva. Egy tornaszoba is kialakításra kerül, melyhez kapcsolódóan szertár is készül.

Az aulából nyílik az óvodapszichológusi helyiség, ami egyben szülői fogadóhelyiségként is szolgál, valamint egy logopédiai foglalkoztató és egyéni fejlesztő helyiség is. Készül egy általános raktárhelyiség is, valamint egy sószoba, kisebb csoportos használatra.
Az emeleten kap helyet az intézményvezetői iroda és a nevelőtestületi szoba is, ahol azzal egy térben került elhelyezésre a dolgozói teakonyha.

Mucsi András, a református gyülekezet iskolaügyi gondnoka érdeklődésünkre elmondta, az új óvoda a Református óvodaépítés programban keretében épülhetett meg, több mint félmilliárdos költségvetésből 917 négyzetméteren, az eddigi Jantyik utcai épülethez képest 10 fővel bővítve, összesen 100 fő befogadóképességgel. 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!