MEGYENAP 2022


Hetedik alkalommal szervezi meg a Békés Megyei Önkormányzat a Megyenapot, ezúttal is szeptember első szombatján. A megyei összetartozás napja idén az eredeti formában, színpadi programokkal kiegészülve várja az érdeklődőket, szeptember 3-án, Békéscsaba főterén.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben csak szűkített tartalommal tudtuk megszervezni a Megyenapot, nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben ismét teljes lesz a program, és reméljük, a népmesei hetes szám szerencsét is hoz a rendezvénynek minden tekintetben. Az előző évek sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan rendezvényre, amelyen a hagyományaink, a nemzetiségek kultúrája, valamint megyénk értékei kerülnek középpontba, miközben a kilátogatók színvonalas programokon érezhetik jól magukat – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke az augusztus 3-án tartott sajtótájékoztatón, a Megyeházán.

 

Ismét nagyszabású forgatag lesz: a várhatóan az egész megyéből ide érkezők megcsodálhatják a megyei és egyes települési értéktárban szereplő értékeket, lesz kézműves vásár és kistermelői piac, valamint felvonultatják hagyományaikat és értékeiket a megye nemzetiségei.

 

A színpadi produkciók nemcsak a közönség szórakoztatását szolgálják, hiszen a megye népzenei és néptáncos életébe is bepillantást engednek, továbbá a nemzetiségek bemutatkozásának fontos elemét jelentik. Az örök kedvenc, az operett műfaja is terítékre kerül, a gyerekeknek lesz bábszínház, és nagysátrunkban biztosítjuk számukra kézműves foglalkozások, gyereksarok, népi játszótér és kosárhinta kipróbálását.

 

A katonai hagyományőrzők és bemutatóik mindig népszerűek, idén is lehet rájuk számítani, csakúgy, mint a jelenkor egyenruhásainak jelenlétére.

 

A hetedik Megyenap fővédnöke dr. Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, védnöke dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

 

A rendezvényt támogatta: a Bethlen Gábor Alapítvány, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Művelődési Intézet és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!