Zavaros víz Békésen - válaszolt az Alföldvíz!


Polgár Zoltán alpolgármester a békési ivóvíz minőségének ügyében kereste meg a szolgáltatót

Jellemzően a csőfalon kiülepedett vas- és mangánlerakódás leválása okozta a Békés több pontján észlelt vízminőségi problémákat, az ivóvíz elszíneződését

 

Mint válaszukban kifejtették, az úgynevezett biofilm leválását a megváltozott áramlási viszonyok okozzák. Az áramlás irányának megváltozását a jelenlegi száraz nyári időszakban megnövekedett csőtörések és egyéb, például tűzcsapokon történő vízvételezések is eredményezhetik. Úgy fogalmaztak, hogy a víz zavarossága esztétikai problémát jelent, esetlegesen kellemetlen szagérzetet okoz, egészségügyi kockázatot nem jelent.

 

Megerősítették, hogy egyes településrészekre vonatkozóan több felhasználótól is érkezett telefonos bejelentés a cég diszpécser szolgálatához az elmúlt időszakban, így – tették hozzá – azonnal intézkedni tudtak, és a hálózat öblítésével orvosolták a problémát.

 

A telefonhívások alkalmával javasolták a felhasználóknak, hogy a beavatkozásokat követően a házi vezetékeken is végezzenek öblítést a zavarosság megszűnéséig.

 

A szolgáltató kérte, hogy bármilyen vízhiánnyal kapcsolatos vagy vízminőségi problémát tapasztalnak, jelezzék azt a társaság 24 órában, ingyen hívható 06/80-922-333-as Call Centeres telefonszámán. Így munkatársaik azonnal megkezdhetik a helyszíni intézkedések végrehajtását.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!