Bravúros győzelem a bajnoki rajton


Bravúros győzelemmel kezdte meg szereplését az új NBI/B-s bajnoki rendszerben felnőtt csapatunk. Padla József alakulata hazai pályán múlta felül szoros csatában a tavaly még élvonalban szereplő Egert.

Optimum Solar-BFKC – QHB Eger 25-24 (16-12)
NBI/B-s férfi kézilabda-mérkőzés
Békés, 200 néző. Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert.
Békés: KISS O., – Hrabák 1, HORVÁTH L. 5, VARSANDÁN 2, MEZEI 13 (6), Fedor 1. Csere: Borbély, Takács (kapusok), HASZILLÓ, Laufer 1, DÁVID, Rusznák, Kocsáv R., Novák, Kovács Sz.
Az Eger legjobb dobói: Kurucz 9, Lezák 4 (1).
Kiállitások: 10, ill. 10 perc + Döme kizárva az 57. percben. Hétméteresek: 6/6, ill. 2/1.

A mérkőzés elején nehezen estek a gólok, mert mindkét oldalon jól védtek a kapusok. A hazaiak jártak rendre előrébb, azonban jól zártak a védelmek, igy minden gólért hatalmas csata folyt a pályán. A 25. percben nőtt először 3 gólra a házigazdák előnye, és közvetlenül a szünet előtt jól játszó Mezei időn túli hétméteresével alakult ki a legnagyobb különbség. Villámrajtot vett szünet után a vendégcsapat, egy 4-1-es szériával gyakorlatilag eltüntette hátrányát. Szorosan alakult az eredmény, az idő múlásával a feszültség is nőtt a pályán. Eredményesen őrizte egy-két gólos előnyét a békési együttes, de nem lehetett nyugodt. Az 58. percben Kiss Olivér büntető háritott, az ellenakcióból pedig Mezei megszerezte 13 találatát. A szivósan küzdő egriek, igy is egyenliteni tudtak fél perccel a vége előtt. Az utolsó támadásban azonban a hazaiaké volt, az újonnan igazolt Horváth László a dudaszóval egy időben szerzett átlövésével tartotta meg mindkét pontot a csapatának.

-Kiélezett végjátékot követően, nagy csatában sikerült legyőzni a tavaly még elsőosztályú Egert. Óriási gratuláció a csapatnak, a győzelem megszerzéséből a szurkolóink is tekintélyes részt vállaltak a maguk módján. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

Gratulálunk csapatunknak!

Tételek: 1 - 20 / 79 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!