Hull a szilva a fáról…


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés Csabai.u.18.
Békési Kisgazdakör a hagyományainak megfelelően bemutató jelleggel, nyilvános, kóstolással egybekötött szilvalekvárfőzést tartott 2022. szeptember 9-én a szervezet székházában.

Tarkovács István, a Békési Kisgazdakör elnöke Hírportálunknak elmondta:

- a program szervesen illeszkedett szervezetük hagyományőrző, hagyományápoló tevékenységeinek sorába. A hagyomány ápolás és hagyomány őrzésen túl a helyi gazdatársadalom szükségesnek tartja a hagyományok átadását, megismertetését a fiatalabb korosztállyal. A délelőtt folyamán vendégül láttunk óvodai csoportot, akik közelről ismerkedhettek meg az öngondoskodás, önfenntartás lehetőségeiről, és a helyben termelt élelmiszerek fogyasztásának fontosságáról. Borbély Erzsébet kézműves játékokkal várta az óvodásokat. Hégely László „Laci bácsi” egy kis műsorral is kedveskedett az óvodásoknak, a citeraszóra a gyerekek együtt énekelték az ismert dalokat. Palacsintával és szilvalekváros kenyérrel vendégelték meg az óvodásokat és látogatókat.

Külön kiemelte, hogy részt vettek a szilvalekvárfőzésben a Gál Ferenc Egyetem, Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium békési diákjai is, akik mind az előkészületeket, mind a finomság elkészítését segítették.

 

Tételek: 1 - 20 / 160 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!