Ötgólos győzelem az Ajka ellen - mérkőzés videóval


Második hazai bajnoki mérkőzését is sikerrel vette a békési férfi kézilabdacsapat, amely a tavaly még NB II-ben szereplő, ám a Veszprém holdudvarához tartozó ajkai alakulatot győzte le, feljavuló második félidei játékkal.

Optimum Solar-Békési FKC–KK Ajka 31–26 (15–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 150 néző. Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid Sándor.
Békés: Kiss O. – Hrabák 6, Haszilló 4, Laufer 2, Árpási 2, Mezei 6 (3), Fedor 3. Csere: Borbély, TAKÁCS 1 (kapusok), HORVÁTH L. 4, Varsandán 3, Dávid, Rusznák, Kovács Zs., Kovács R., Novák, Kovács Sz. Edző: Padla József.
Az Ajka legjobb góldobói: Gyene 5, Bonyhádi 5.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.

Az első percek gólváltása után a vendégek kaptak hamarabb lábra. A békésiek feltűnően sok hibát követtek el, amit a lelkes ajkaiak rendre gólokkal büntettek (9. p.: 3–7). Jött is Padla József időkérése, illetve Takács a kapuba, aki nyomban fontos védésekkel mutatkozott be. Támadásban továbbra is sok volt a pontatlanság a hazai oldalon, ennek ellenére a félidő végi jó hajrának köszönhetően a házigazdák vonulhattak előnnyel pihenőre.
Szünet után is nehezen lendültek játékba a békésiek, egy négyes szériát produkálva a 40. percre fordított az Ajka (18–19). A változatlanul remekelő Takács mellé a másik kapuban Konyicsák is felnőtt, jelentős érdemeket szerezve abban, hogy csapata tartani tudta a minimális előnyét. A találkozó utolsó negyede döntetlenről indult (21–21), a fáradni látszó vendégeket fokozatosan törték meg Horváth Lászlóék, és a végére ötgólos győzelmet tudtak kicsikarni.
– Kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk. Az egri sikert követően volt időnk a mérkőzésre ráhangolódni, ennek ellenére az első félidőben rengeteg hibát vétettünk. Az ajkaiak vezetésére jól reagáltunk, döntőnek bizonyult, hogy a végjáték során több góllal is el tudtunk húzni. Gratulálok a csapatnak! – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

 

 

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!