Potyogó örömkönnyek, szívszorító pillanatok: Tarhoson remekeltek a színjátszók


Tizenegy településről mintegy 150 fő érkezett izgatottan pénteken a Tarhosi Közösségi Házban megrendezett XIV. Színjátszó Találkozóra. Akár veteránról, akár újoncról legyen szó, mindenki várta már, hogy learassa többhónapos munkájának gyümölcsét, és bemutathassa a találkozóra szánt előadását.

Az egyéni fellépők előadását online formában, videókon keresztül értékelte a szakmai zsűri, míg a csoportos produkciókat a helyszínen láthatta, értékelhette a nagyérdemű. A tétet növelte, hogy Pete László dramaturg, rendező, Szicsek Margit szakpszichológus és Galambosné Varjú Blanka mentálhigiénés szakember mellett a találkozó vándorserlege is árgus szemekkel figyelte az előadásokat a zsűriasztalról.

A fellépők bemutatták a színpadi műfajok sokszínűségét is. Az egyik pillanatban még hangos nevetéssel telt meg az aula egy klasszikus kabaréjelenetet követően, a másikban már könnyekkel küszködve gondolkoztunk el születésünk, életünk célján. A programot színesítette, hogy a közönség soraiban hirtelen feltűnt a tarhosi aprajafalva, ugyanis óvodások és iskolások is tiszteletüket tették a programsoron.

Legnagyobb örömükre a szervezők meglepetéskoncerttel is készültek, mely során együtt buliztak kicsik, nagyok, fellépők, segítők és szervezők is.

Ami az előadások értékelését illeti, a zsűri nem volt könnyű helyzetben. Félrevonulásuk után a tagok azonban megosztották döntésüket, mely alapján a csapatverseny vándorkupáját 2022-ben a kiskunhalasi Bárka Integrált Szociális Intézmény égisze alatt működő Szabad Színpad vihette haza, A feltámadás szomorúsága című előadásuknak köszönhetően. Az egyéni kategóriát abszolút elsőként Várkonyi Krisztina Honfoglalás című című produkciója nyerte meg.

A színjátszó találkozót végül izgalmakkal teli tombola zárta.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!