Nagybányán járt a kamara


A Máramarosi Kereskedelmi és Iparkamara meghívta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát a Nagybányai Gesztenye Ünnep keretén belül megrendezett XXVIII. „Rivolus Dominarium” kiállítás és ünnepség sorozatra.

A szeptember 23-25 között rendezett találkozón több megyei kamara mellett a moldáv és szlovákiai szervezetek is részt vettek.

 

A kiállítás megnyitóján jelen voltak a magyarországi kamarák elnökei, külgazdasági osztályvezetők a román kamara főtitkára, szlovák kamarai elnök és tisztségviselők, a helyi és moldáv kamara alelnöke és annak munkatársai – mondta el Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Rák Jánostól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozatának titkárától megtudtuk, a több napos gazdasági és kulturális programsorozat a kiállítás megnyitójával és annak megtekintésével kezdődött. Ezt követően a Békés megyei küldöttség találkozott és tárgyalt Nagybánya magyar alpolgármesterével.

A következő napokban a küldöttség meglátogatta és megtekintette a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező Electro Sistem villamosáram transzformátok és nagyfeszültségű transzformátor egységeket gyártó üzemét, hivatalos látogatást tett a máramarosszigeti polgármester hivatalban, ahol a hivatal jegyzője és kancellária vezetője bemutatta a várost annak gazdasági és kulturális tevékenységét. A delegáció megtekintette a híres Sapantai Vidám temetőt, Máramarossziget városának hírhedt múzeummá alakított börtönét.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!