Energia vészhelyzeti döntéseket hoz a polgármester


A fűtési szezon kezdetével bezárhatnak a kulturális intézmények Békésen, az uszoda csökkentett üzemmódban működhet tovább.

Békésen is fel kell készülni a kötelező feladatok teljesítésére, az energiafogyasztás racionalizálására, átszervezés mellett működhetnek tovább intézmények, amelyeket már augusztusban felkértek fogyasztásuk áttekintésére és javaslataik megtételére – hangzott el Kálmán Tibor mai, testületi-ülést követő sajtótájékoztatóján

 

 

A polgármester elmondta, a bevezetésre kerülő intézkedések célja, hogy a kötelező feladatok ellátása megvalósulhasson. Az egészségügy, a bölcsődék, óvodák energiafogyasztását a területek igényeihez szükséges szinten kell tartani, kihasználva a rendelkezésre álló, korábbi pályázatainkban beszerzett alternatív forrásokat, így 39 épületen már napelem üzemel.

 

A kulturális- és sportlétesítmények fűtése szükség esetén a fagymentesítésig történik meg, az öltözők, a küzdőtér és az érintett intézmények különféle helyiségeire vonatkozó hőmérsékleti értékeket is szabályozta a Képviselő-testület.

 

Tartósan 0 Celsius fok alatti hőmérséklet esetén sor kerülhet a működés szabadságolás általi felfüggesztésére.

 

A Képviselő-testület mai ülésén felhatalmazta arra, hogy az energiavészhelyzet kapcsán dönthesen az intézmények nyitvatartásáról, működésük esetleges felfüggesztéséről.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!