Nagy küzdelemben végül 1 pontot itthon tartott a BFKC


Szombat este a Szigetszentmiklós gárdáját fogadta a csapat. A várakozásoknak megfelelően egy nagyon küzdelmes mérkőzést láthattak a csarnokba kilátogatók. Igazságos döntetlennel zárult a találkozó.

Optimum Solar-Békési FKC – Szigetszentmiklósi KSK 33–33 (17–17)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.
Békés: TAKÁCS – Hrabák 2, HASZILLÓ 6 (1), Laufer 2, Árpási 2, Mezei 3 (1), Fedor 4. Csere: Borbély, Kiss O. (kapusok), HORVÁTH L. 8, Szász 1, Varsandán 1, Dávid 4, Kovács R., Novák, Kovács Sz. Edző: Padla József. 
A Szigetszentmiklós legjobb góldobói: Bécsi 7 (3), Váczi 5, Szabó B. 5.
Kiállítások: 10 perc + Árpási és Dávid kizárva, ill. 8 perc + Marcsek kizárva. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, amire hárommal válaszoltak a vendégek, akik a folytatásban is agilisabbnak tűntek, így rendre náluk volt az előny. A hazaiak próbáltak tapadni rájuk, de a védekezésben elkövetett hibáknak köszönhetően rendre csak futottak az eredmény után. A 23. percre ezáltal kialakult a 11–14-es legnagyobb különbség a csapatok között. A hazaiak jó hajrájának köszönhetően azonban a félidő végére sikerült eltüntetni ezt a fórt.

A 35. percig a szünet után is folytatódott a kiélezett csata. Ekkor viszont a házigazdák 7 minután keresztül nem tudtak a kapuba találni, a szigeti gárda egy ötös szériával ez idő alatt 4 gólos fórt csikart ki magának (21–25). Tetézte a bajt Árpási kizárása, ám nélküle is fokozatosan dolgozta le hátrányát a BFKC, és az 51. percre 29–29-nél utolérte ellenfelét. A maradék időre azonban a másik beállóját is elveszítette a házigazda. Izgalmasan alakult a végjáték, rendre a vendégeknél volt a minimális előny. Az utolsó támadást a békésiek vezethették, akik emberhátrányban – a kapusat mezőnyjátékosra cserélve –, Haszilló találatával otthon tartottak egy pontot.

– Kaotikus mérkőzés volt, sajnos a vezetést is csak pillanatokra tudtuk átvenni, ami lélektanilag fontos lett volna. A hajrában ismét nagyot küzdöttünk, de örülnünk kell az egy pontnak is, és dolgozunk tovább. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!