Elkészült a Csabai Kolbászfesztivál teljes programja


Középiskolások és egyetemisták gyúrnak pénteken, Korda György magával hozza a Repteret. Ikergyermekei születése után fél évvel Rúzsa Magdi is koncertezik október 21-én a Csabai Kolbászfesztiválon.
A választék olyan széles, hogy most az október 21-ei, pénteki programot vettük jobban szemügyre. Nem kérdés, hogy a középiskolások és az egyetemisták gyúróversenye délelőtt tíz órától fergeteges hangulatban zajlik majd a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztiválon, a CsabaParkban. A szokásoknak megfelelően számos főiskolai, egyetemi csapat csabai tagjai hívták meg hallgatótársaikat, és közösen esnek neki a húsnak, a munkának a Mokry-sátorban. A szükséges eszközöket, fűszereket a helyiek hozzák.  

JEGYEK

PROGRAM



A csarnokban is 10 órakor kezdődnek a gyermekprogramok Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjaival, 17 órától tartják az MCC vitaakadémiáját: Érvelj felsőfokon! címmel.

A Csabai Kolbászklub sátra mellett 11 és 14 órakor is látványdisznótort tartanak a kolbászklub tagjai, majd feldolgozzák a húst, és az elkészült, hagyományos ételekből az asszonyokkal együtt kóstolókat tartanak a látogatóknak.

A Mokry-nagysátorra visszatérve, már reggel kilenctől délelőtt fél 12-ig D Session szolgáltatja a zenét és a jó hangulatot, a Band Of StreetS zenekar pedig egész nap játszik a fesztivál teljes területén. Pénteken délután 16 órától Mahovics Tamás és Bandája tart táncházat, 17 órakor hirdetik ki a délelőtti töltőverseny eredményét. Ezt követi Azahriah fellépése, majd pedig hármasikreinek megszületése után fél évvel színpadra áll Rúzsa Magdi.

Ezt követi Korda György és Balázs Klári fellépése. Gyuri bácsi elmondta, hogy mindig szívesen jön Békéscsabára. Mindent megpróbált hajdanán, hogy kibújjon a katonai szolgálat alól, ám ez nem sikerült. Békéscsabára került, és ha már így alakult, igyekezett jól érezni magát, és több, életre szóló barátságot kötött, többnyire kellemes emlékek maradtak meg számára ebből az időszakból. Így Korda György Balázs Klárival együtt a mai napig szívesen, és az első hívó szóra jön Békéscsabára. Természetesen a kolbász fővárosába is elhozza a Reptér című számát, mely minden korosztály slágere, de ugyanígy az örökzöld dallamok közé tartozik a Lady N, a Mamma Maria, és még sorolhatnánk.

A kolbászfesztivál helyszínén a Diszkótor Aréna is benépesül péntek éjszaka. A programfelelősök:  DJ Guli, Szecsei Attila, Katapult DJ Show, majd hajnal háromig ismét DJ Guli.

A szabadtéri színpadon is fesztiváli lesz a hangulat, DJ Hlásznyik után 14 órától NAV kutyás bemutató szerepel a programban, aztán jön a Chained, a Stinky Stankies, majd Kitti & Lackás.

A 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál pénteki napjára is érdemes elővételben, mihamarabb, online módon jegyet váltani, mert kedvezményes áron lehet megvásárolni. Ugyanez igaz mindegyik napra, kivéve a csütörtököt, ami ingyenes. A bérlet is kedvezményes áron vehető meg online még most, mint a helyszínen.

További részletek: www.csabaikolbászfesztival.hu  

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!