Lebuktatta a térfigyelő kamera az illegális szemetelőt


Térfigyelő kamera felvételei alapján azonosította a rendőrség azt az autóvezetőt, aki Békésen, a Malomasszonykertben rakott le illegálisan hulladékot a közelmúltban. Eddig már tíz esetben tett feljelentést a város.

Az illető elismerte a tettét, amivel párhuzamosan a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett ellene a Békés Megyei Kormányhivatalnál. Az érintett még azon a napon szerződést kötött a lerakott hulladék elszállítására.

 

Békésen eddig huszonhét térfigyelő kamerát telepítettek, és hamarosan további tíz ilyen eszköz fogja erősíteni a biztonságot. Ebből az illegális szemétlerakások gyakori gócpontjain, a Malomasszonykert végén, Dánfokon, a Gőzmalom soron és a Csallóközi utcán egyaránt találhatók kamerák.

 

Az elmúlt néhány hétben öt feljelentés történt illegális hulladéklerakás miatt, amely összesen tíz esetet jelent. Ezek mindegyikéről kamerafelvétel is készült, és volt olyan, amikor egyszerre több esetet is bejelentettek.

 

Valamennyi illegális lerakás várhatóan minimum szabálysértési eljárást von maga után, a rendőrségi nyomozás eredményétől függően indul büntető vagy szabálysértési eljárás. Helyszíni tettenérés esetén azonnali helyszíni bírságot rónak ki.

 

A lakossági egyeztetések során nagyon fontos igényként fogalmazták meg a békésiek az illegális szemétlerakás megszüntetését, az ugyanis nagyon sok bosszúságot és kellemetlenséget okoz elsősorban a közelben élőknek, vagy a közelben ingatlannal rendelkezőknek.

 

Ahogy Polgár Zoltán alpolgármester közösségi oldalán megosztotta, ezért is kezdeményeztek korábban összefogást a kérdésben, ezért  telepítettek kamerákat a legkritikusabb helyekre.

 

Az első eredmények már érezhetőek, a mezőőrök és közterület-felügyelők segítségével folyamatosan figyelik a kamerafelvételeket. 

Képünk illusztráció


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!