Elhunyt Ferenczi Sándor helytörténet-kutató


Békés Város nevében Kálmán Tibor polgármester búcsúzott tőle közösségi oldalán.

Csendesen elment a Kincsek Őrzője - Ferenczi Sándortól búcsúzik Békés közössége   87 éves korában úgy intett nekünk búcsút, ahogyan azt tőle oly sokan megszoktuk: szerényen, mintha csak a tovalibbenő ősz egy fáradt falevele pihent volna meg a földön. Ám az őszi levelek pihenése mindennél beszédesebb. Legfeltűnőbbek a színeik, melyek a nyár, a virágkor fényét ragyogják és sajnos ilyen a nyomukban járó hiányérzet is.   Hiába, akinek a fán a helye, már azzal is üzen, ha elválik az őt tartó ágtól.   Sanyi bácsi élete maga volt a tarkaság, a tettek, feladatok harmóniája. Az egykori tanács építési osztályának vezetőjeként éppúgy, mint fáradhatatlan lokálpatriótaként is Békésnek élt.   Élt, összefűzve a jelent a múlttal, élt mentve mindent, ami menthető: épületet, hagyományt, emlékeket. Jellegzetes alakja, precizitása tette, teszi őt kultúránk valódi őrévé, akinek kezei alatt kincsek menekültek meg, születtek és váltak mindenki által befogadható értékké. Kedves Sanyi bácsi, Ferenczi Sándor: Isten veled!  

 

Hírportálunk egykori támogatójától búcsúzik, aki rengeteg régi fotót , információt adott a Békés Mátrix indulásának kezdetén, hogy minél szélesebb körben mutathassuk be azokat. 

A hét folyamán péntekig minden reggel Sanyi bácsi válogatott békési kép és videóanyagival tisztelgünk emléke előtt a Békés Mátrix Facebook oldalán

Nyugodjon békében!  


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!