Startra kész a Csabai Kolbászfesztivál


– Állnak a sátrak a CsabaParkban, a színpadon a koncertekhez a fény- és hangtechnikát üzemelik be, alpinisták dolgoznak a díszkivilágításon, a gyúróversenyekre is állítják az asztalokat.

Az előkészületek hajrájánál tartanak a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál szervezői a CsabaParkban. A legnagyobb, a Mokry-sátrat is felállították már, itt október 20-án, csütörtökön, a fesztivál nyitónapján 10 órától gyúr több mint száz óvodás és az általános iskolás csapat.

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató hétfőn elmondta, a csapatok ingyen tölthetik a kolbászt, pedagógusi, szülői és nagyszülői segítséggel, ugyanis a belépés számukra – miként mindenkinek – díjmentes csütörtökön a fesztiválra. Az esti koncertekre is igaz mindez, színpadra lép a Balkán Fanatik, a TNT, Metzker Viki, a hivatalos megnyitó keretében átadják a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait, majd az említett koncertek után ismert DJ-ék érkeznek, tovább fokozva a fergeteges késő esti, éjszakai hangulatot.

A Mokry-sátorban már a színpad is áll, a hang- és fénytechnika beépítését elkezdték hétfőn Szatmári „Szatyi” László vezetésével. A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás területén is alakítják ki a standokat. A Csabai Kolbászklub sátra is lényegében elkészült, jelenleg a látványdisznótorok helyét kövezik ki. A díszvilágítás is felkerült a CsabaPark díszutcáján.

A kolbászfesztiválra kocsival érkezőknek parkolni jóval nagyobb területen lehet, mint tavaly, ugyanis a kolbászházzal szemben is kialakítottak egy több száz autó fogadására alkalmas területet. Ami még lényeges, a MÁV-START 50 százalékos, alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Békéscsabára október 20. és 23. között azok számára, akik a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztiválra vonattal érkeznek.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!